Håndbold

Nyegaards karakterbog: Landins afløser viste format i storsejr

Nu er det sikkert og vist: Danmark er kvalificeret til EM-slutrunden i januar. Det er en realitet efter onsdagens sejr over Holland.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kan sætte flueben ud for sin første, betydningsfulde opgave som landstræner: Danmark er kvalificeret til EM 2018. 

Kvalifikationen blev endegyldigt sikret onsdag aften, da Jacobsens udvalgte slog Holland med 36-24 på udebane. 

- Jeg så et dejligt, koncentreret dansk landshold sætte tingene på plads allerede i første halvleg. Det er både landstrænerens og spillernes fortjeneste. Høj koncentration og klasse sikrede Danmark den store sejr, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Jeg kan godt lide, at, selvom man fører med otte til pause, og selvom starten på anden halvleg var vanskelig, at man vinder anden halvleg og viser, at der var flere klasser til forskel – til trods for, at landstræneren havde givet mange af stamspillerne fri.

Danmark stillede op til kampen uden en række af de største profiler som Mikkel Hansen, Lasse Svan og Toft-brødrene, der alle blev sparet. Derfor havde landsholdets boblere god mulighed for at vise sig frem, og det gjorde de på fornem vis ifølge Nyegaard.

- Det var ubetinget den helt rigtige beslutning at give dem muligheden. Resultatet bakker landstræneren op. Bredden i dansk håndbold er så stor, at Danmark kan stille – måske – tre landshold, der er bedre end hollændernes, og det er sagt med respekt for det hollandske landshold. Den danske bredde er bare kolossal stor.

KARAKTERSKALAEN

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Kampen gav desuden A-landsholdsdebut til Jacob Holm og Tim Sørensen.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.  

Jannick Green – 5 (KAMPENS SPILLER)

Jeg synes, han gennem hele kampen viste format og var en af grundene til, at det positive billede blev positivt. Jeg kunne især godt lide hans aggressivitet på nærskuddene. Han viste en ærgerrighed, som må have gjort indtryk på landstræneren.

Niklas Landin - UB

Fik ikke spilletid.

Casper U. Mortensen – 5

Han virkede koncentreret og kampberedt. Med de værdier endte han også med at levere en næsten fejlfri præstation. Hans enorme speed kom ham til gode på gode udkast fra eksempelvis Jannik Green.

Magnus Landin 4

Endnu en helstøbt indsats fra KIF Kolding København-spilleren både i forsvar og angreb. En enkelt unødvendig udvisning trækker lidt ned.

Hans Lindberg – 5

’Evigt unge’ Lindberg med endnu en klassepræstation. Dejligt at se, at han fløjspilleren viste både koncentration og kvalitet. Brændt straffekast står altid i kolonnen for minus.

Tim Sørensen – 4

På 11 minutter viste Tim Sørensen, at der er grund til at holde øje med ham. En afslutning fra spids vinkel plus et kontramål gav ham fuld valuta. På grund af den beskedne spilletid nøjes han med et 4-tal.

Michael Damgaard – 4 

Han manglede den sidste koncentration i startfasen. Et par sjuskede afslutninger skæmmer for en ellers solid præstation.

Jacob Holm – 4

Jacob Holm fik meget spilletid. Han begyndte ekstremt flot, men så blev det også hverdag for ham. Han manglede lidt forsvarsmæssigt, og pludselig stod han også over for et offensivt forsvar, som skabte problemer.

Rasmus Lauge Schmidt – 5

Overlegen kontrol hele kampen igennem. Giftig i duellerne kombineret med godt overblik gjorde livet svært for hollænderne. Også i forsvaret leverede han. Lauge er for alvor tilbage efter sin lange skadespause.

Mads Mensah Larsen – 3

Godt, at ’betonblokken’ ikke blev skadet i sammenstødet med hollandske Leon van Schie. Mensahs præstation var lige fra den ene yderlighed til den anden: Fra speed og overblik til forhastede beslutninger, der endte i tekniske fejl.

Martin Larsen – 3

Lige på grænsen mellem under middel og middel. Aalborg-spilleren havde det i perioder svært i begge banens ender. Det hører med, at han spillede sine minutter, da landsholdet skulle indstille sig på et meget offensivt hollandsk forsvar.

Niclas Kirkeløkke – 4

Mange plusser i angrebsspillet. Landsholdet kommer til at drage stor nytte af den unge mands fysik og kolossale skudkraft. I forsvaret kræver det mere tid for at kunne være med på internationalt niveau.

Henrik Møllgaard – 5

Forsvarets vigtigste mand onsdag aften viste stort overblik i samarbejde med Anders Zachariassen. Derudover var PSG-spilleren rigtig effektfuld i kontrafasen både som oplægger og en enkelt gang som målscorer.

Anders Zachariassen – 5

Flensburg-spilleren sniger sig lige op på et 5-tal. Han arbejdede fortrinligt sammen med Henrik Møllgaard i forsvaret, og holdt så godt, som han nu kunne, fat i Niclas Kirkeløkke. Også angrebsmæssigt leverede han gode screeninger.

Jacob Bagersted – 3

Som altid stor og intensiv fight. Han var indimellem på hælene i defensiven, ligesom det blev til et par afbrændere på større chancer i angrebet.

Simon Hald – 3

På de 11 minutter på banen nåede han at komme på scoringstavlen. Ellers var det for lidt tid til for alvor at vurdere stregspillerens indsats.

Landstræner Nikolaj Jacobsen – 5

Jacobsens mod blev belønnet. Han havde indstillet sit mandskab perfekt. Noget tyder på, at koncentration og parathed er nøgleord for Danmarks nye landstræner. Spillerne begynder så småt at få en fornemmelse af, hvad det kræver. Han fik gode indikationer med hjem, som han helt sikkert vil tage til efterretning,  når han næste gang skal udtage landsholdet.

Landsholdet spiller igen søndag aften. Se EM-kvalifikationskampen mod Letland direkte på TV 2 fra klokken 20.