Håndbold

Champions League-problemer for mestrene: Må flytte fra Nykøbing

Nykøbing Falster Håndbold skal i sine tre puljekampe i Champions League spille i Arena Næstved.

Mestrene fra Nykøbing Falster Håndbold skal spille Champions League i næste sæson, men det bliver ikke i Power Arena i Nykøbing.

Det europæiske håndboldforbund (EHF) har ikke godkendt forholdene i hallen, og dermed skal holdet i stedet spille i kampene i Arena Næstved, hvilket ærgrer Nykøbing Falster Håndbolds formand, som helt vil spille i Nykøbing.

- Afvisningen kommer ikke som en overraskelse for os. Vi mangler halkapacitet, siger formand, Henrik Hansen, til Folketidende.

- Vi skal snart i gang med den femte sæson i Ligaen, og vi ser gerne, at lokalpolitikerne begynder at kigge på faciliteterne.

EHF's krav indebærer blandt andet, at hallen skal kunne rumme minimum 2.000 tilskuere, have et VIP-område samt stor sikkerhedsmæssig afstand i mellem publikum og spillere, og det er der ikke i Nykøbing.

Puljelodtrækning sker den 30. juni, hvor holdene inddeles i fire puljer. Dermed skal der spilles tre kampe på hjemmebane, og det bliver altså i Arena Næstved.

Nykøbing Falster Håndbold blev for første gang danske mestre i slutningen af april, da de slog København Håndbold i finalen.