Håndbold

Ligakometen fik landsholdsdebut: Der skulle lige spilles nogle nerver af

Ribe-Esbjergs topscorer Jacob Holm debuterede på A-landsholdet i storsejren over Holland. Han scorede tre mål.

Efter 23 minutter på bænken løb Jacob Holm onsdag aften ind til sin debut på A-landsholdet i håndbold.

Ribe-Esbjerg-kometen spillede en solid kamp på venstre back, hvor han normalt står i skyggen af Mikkel Hansen og Michael Damgaard. Hansen blev sparet og var slet ikke med i den trup som besejrede Holland og sikrede Danmark en billet ved vinterens EM.

- Det var superfedt. Jeg er rigtigt glad for debuten, siger Jacob Holm til TV 2 SPORT.

- Der skulle lige spilles lidt nerver af, men det var en rigtig stor oplevelse.

Jacob Holm har fået sit store gennembrud i denne sæson. Venstrebacken, der også gør sig som rockmusiker, blev topscorer for slutspilsoverraskelsen Ribe-Esbjerg. Holm scorede 144 ligamål i løbet af sæsonen.

Sæsonen kulminerede med debuten på landsholdet, hvor Holm scorede tre mål i sejren på 36-24. Trods de indledende nerver er hans bedst tilfreds med sin præstation i første halvleg. 

- Jeg synes, det var en fin første halvleg fra min egen hånd. I anden halvleg bliver det måske lidt for sidelens, og så skulle vi omstille os til et 5-1-forsvar, de går op i. Men alt i alt var det okay.

Jacob Holm scorede tre mål mod Holland.

Samme opfattelse har TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard. Han giver landsholdsdebutanten karakteren fire ud af seks efter kampen.

- Jacob Holm fik meget spilletid. Han begyndte ekstremt flot, men så blev det også hverdag for ham. Han manglede lidt forsvarsmæssigt, og pludselig stod han også over for et offensivt forsvar, som skabte problemer, lyder begrundelsen. 

Jacob Holm har tidligere spillet tre kampe på B-landsholdet. Nu håber han, at han kan bide sig fast på A-holdet blandt Danmarks største håndboldstjerner.

- Det er en kæmpe oplevelse og noget, man kan lære af. Jeg er bare superglad for at være med og håber på meget mere.  

Håndboldherrerne spiller den sidste EM-kvalifikationskamp mod Letland på søndag. Se med på TV 2 fra klokken 20.