Håndbold

Nikolaj Jacobsen vil bestemme selv: Har det bedst på egne præmisser

Der er plads til jokes og smil i landsholdstruppen, men spillerne er ikke i tvivl om, hvem der bestemmer, og hvornår det bliver seriøst.

Danmarks nye landstræner har nydt stor succes som træner på klubplan senest med to Bundesliga-titler i streg for Rhein-Neckar Löwen. Nu skal Nikolaj Jacobsen prøve at overføre det til det danske landshold.

Den 45-årige træner har stået i spidsen for sit mandskab i tre kampe, og han er ikke i tvivl om, hvordan han vil opnå succes.

- Jeg kan godt lide at joke lidt. Vi træner for at blive bedre, men det skal også være sjovt at være af sted med landsholdet, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT og slår fast, at der på det taktiske plan ikke er plads til samme løsslupne stemning.

- Det er ikke sådan, at hver enkelt spiller kan komme med inputs. Sådan foregår det ikke.

Har du det bedst med at bestemme selv?

- Ja, det har jeg helt sikkert. Selvfølgelig lytter jeg. Jeg snakker meget håndbold med Henrik Kronborg (assistenttræner, red.), og han kommer også med mange fine inputs. Men jeg har det bedst med, at det foregår på mine præmisser, og så skal jeg også nok tage ansvaret, hvis det ikke går godt.

Han er rød en anden måde i ansigtet, når det er alvor

Mads Mensah Larsen

Også spillerne mærker trænerens lyst til at bestemme selv. Der er dog ifølge en de spillere, der kender Jacobsen ekstra godt, trods alt plads til at blande sig.

- Der er ingen tvivl om, at han gerne vil bestemme selv, men han er også åben for inputs, og han lytter også, hvis spillerne har nogle ting, de godt kunne tænke sig. Men han er egenrådig på sin vis, så han styrer jo tingene selv, og det gør han heldigvis godt, siger Mads Mensah Larsen, der til daglig spiller for Jacobsens Rhein-Neckar Löwen.

Forskel på alvor og hyggestemning

Landsholdets spillere har hurtigt vænnet sig til den nye landstræners måde at håndtere træning og kampe på.

- Han er først og fremmest dygtig. Han er ekstremt hyggelig at være sammen med. Han kommer altid med en dum kommentar om et eller andet og en joke. Jeg tror der er mange på holdet, der nyder godt af hans åbenhed, siger stregspilleren Jacob Bagersted, der også har haft Jacobsen som træner på klubplan i  Aalborg Håndbold.

Mads Mensah Larsen og Martin Larsen: Man lærer at filtrere lidt Video: Jacob Nordestgaard Lage

- Det er jo bare lidt sjovere at være her, når stemningen er lidt løssluppen, men samtidig synes jeg også, at vi er gode til at skille det ad og holde det seriøst, når det er det, der skal til. Han er rød en anden måde i ansigtet, når det er alvor, siger Mads Mensah Larsen og griner.

Kunsten med at skille tingene ad kommer til udtryk, hvis man ikke gør, som landstræneren beder om.

- Personligt kan jeg godt lide en skideballe en gang i mellem. Jeg synes, det er rart, at det ikke bliver pakket ind. Samtidig ved man med Nikolaj, at selvom han sviner dig til så lige bagefter, så får du et kram og et smil, og så er vi gode venner igen, siger Bagersted.

Første skridt på vejen mod trofæer kom torsdag, hvor holdet efter sejren over Holland kvalificerede sig til EM-slutrunden i Kroatien til januar.

Søndag spiller de sidste kamp inden sommerferien. Det er EM-kvalifikationskampen mod Letland i Kolding.