Håndbold

Mads Mensah om dansk opvisning: - Ikke en specielt sjov kamp

Håndboldherrerne har endelig sommerferie efter et langt år. Der var næsten feriestemning, da Danmark fik storsejr mod Letland i sæsonens sidste kamp.

Med en sikker sejr på 33-16 over Letland i den sidste EM-kvalkamp - der var uden betydning - fik Danmark sat et fint punktum på håndboldsæsonen. En lang en af slagsen for mange af landsholdsspillerne, der nu virkelig ser frem til sommerferie - ikke mindst Mads Mensah Larsen:

- Vi kommer på ferie, så det er dejligt. Men det var sgu ikke en specielt sjov kamp, men det var fedt, at der var helt fyldt i hallen. Ellers tror jeg heller ikke, at vi var kommet igennem den.

Hvorfor var det ikke så fedt?

- Som jeg forstod det, så spillede de med et halvt U20-hold, og vi vil gerne på ferie. Så selvfølgelig er det ikke det fedeste bare at skulle rende her og kaste bolden lidt rundt, men jeg synes, vi klarede det fint og koncentreret, siger den danske Rhein-Neckar Löwen-spiller umiddelbart efter kampen.

Mads Mensah Larsen, der tidligere spillede for Aalborg, var en af de mere rutinerede kræfter på det aktuelle landshold mod Letland. Men der var også flere mere uprøvede kræfter, som fik vist sig frem. Eksempelvis Danmarks topscorer i sejren, Martin Larsen, som scorede seks gange på syv forsøg.

- Jeg nyder alle de landskampe, jeg får. Så det betyder rigtig meget med endnu en. Når man er ny, så skal man lige lære de forskellige systemer, men jeg føler, at jeg har fået rigtig meget ud af at være med, siger Martin Larsen, der ligesom sin tidligere holdkammerat i Aalborg også ser frem til lidt ferie:

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at gå på sommerferie, og med kampen i dag er det en rigtig dejlig måde at gå ind til den på.

De næste landskampe for herrelandsholdet er først i slutningen af oktober.

Den danske venstreback Michael Damgaard ser frem mod den forestående sommerferie efter en lang håndboldsæson. Video: David Schiøler