Håndbold

Nyegaard jubler over Danmarks EM-gruppe: - Den er fantastisk

Der er god grund til at give 'high-fives' for Danmark efter fredagens EM-lodtrækning. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard glæder sig over, at Danmark skal møde Spanien, Tjekkiet og Ungarn i den indledende pulje ved EM 2018.

- Det er en fantastisk lodtrækning. Hvis jeg kunne have valgt det på forhånd, så var det blevet den pulje.

Så klart er budskabet fra TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard om den EM-lodtrækning, der blev afholdt fredag aften i Zagreb i Kroatien.

Her havnede Danmark i gruppe D med Spanien, Ungarn og Tjekkiet, der altså venter ved EM i Kroatien i januar 2018.

- Ulrik Wilbek havde en fantastisk evne til at trække lod. Den evne har Nikolaj Jacobsen tilsyneladende også. I hvert fald indtil videre, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

- Med al respekt, for der er sgu snart ikke nogle dårlige hold, så er det her altså en meget flot lodtrækning til Nikolaj Jacobsens første slutrunde. Det kan siges så simpelt, at Danmark entydigt vil være favorit i alle kampene.

Danmark var havnet i andet seedningslag, og derfor stod det før lodtrækningen klart, at de rød-hvide skulle møde som minimum én af de helt store håndboldnationer fra første seedningslag.

Puljerne ved EM 2018

Gruppe A: Kroatien, Sverige, Serbien, Island

Gruppe B: Frankrig, Hviderusland, Norge, Østrig

Gruppe C: Tyskland, Makedonien, Montenegro, Slovenien

Gruppe D: Spanien, Danmark, Tjekkiet, Ungarn

Her undgik Danmark altså Kroatien, Frankrig og Tyskland - og trak istedet Spanien.

- Kigger man på på første seedningslag, så er det Tyskland, Spanien, Kroatien og Frankrig. Og hvis man kunne vælge frit derfra, så er Spanien klart det bedste bud. Jeg synes, det er det dårligste hold.

- Kroatien er på hjemmebane, Frankrig taler for sig selv, og Tyskland er bare en kæmpe stor håndboldnation. Det er Spanien også. Al respekt for dem. Men skulle man vælge derfra, så ville jeg ubetinget vælge Spanien, siger Bent Nyegaard.

Efter det indledende puljespil venter mellemrunden, hvor Danmarks gruppe D bliver parret med gruppe C med Tyskland, Makedonien, Montenegro og Slovenien. 

Også her undgår Nikolaj jacobsens landshold altså de helt store forhåndsfavoritter, som altså tidligst kan vente i en eventuel semifinale.

- Vi undgår Kroatien, Frankrig og også Norge i mellemrunden. Og det er der altså god grund til at være tilfreds med. 

- Målsætningen for Danmark vil jo altid være at komme i semifinalen, og det får de ikke bedre muligheder for end med den her lodtrækning, slår Bent Nyegaard fast.