Håndbold

Helle Thomsen henter FCM-anfører til storklub

Sabina Jacobsen skifter til den rumænske storklub Bucuresti. Morten Stricker / Scanpix Denmark

CSM Bucureşti har købt den svenske landsholdsspiller Sabina Jacobsen i FC Midtjylland Håndbold.

FC Midtjylland har måttet vinke farvel til en vigtig brik til den kommende sæson.

Den svenske backspiller Sabina Jacobsen er nemlig blevet solgt til den rumænske storklub CSM Bucureşti, hvor hun bliver genforenet med danske Helle Thomsen, der er klubbens cheftræner.

- Jeg er meget glad over og taknemmelig for at få muligheden for at spille for CSM Bucureşti, som er et af verdens bedste hold. Siden jeg startede med at spille håndbold, har det været min drøm at spille på højeste niveau og spille på et hold, som har en stor chance for at vinde Champions League, siger Sabine Jacobsen til den rumænske klubs hjemmeside.

Helle Thomsen har haft Sabine Jacobsen under sine vinger i både FC Midtjylland og på det svenske landshold.

I det midtjyske var rumænernes tilbud for godt til, at man kunne sige nej til det.

- Da dette attraktive tilbud så dukkede op, slog vi til, da det ville sikre os en god skilling her og nu. Samtidig har vi i ledelsen bundet hinanden op på, at vi skal levere positive tal på bundlinjen i den kommende sæson, hvilket dette salg i den grad kan være med til at sikre, siger Jakob Mølgaard Christensen, direktør i FCM Håndbold, til klubbens hjemmeside.

CSM Bucureşti har vundet det rumænske mesterskab tre år i træk, mens klubben to år i træk har deltaget i Champions Leagues Final 4. I 2016 vandt klubben turneringen.

- Sabina er en meget værdifuld spiller, som kommer til at bidrage rigtig meget i vores forsvar. Vores trup er nu komplet, og forberedelserne til den kommende sæson kan snart begynde. Vi har et meget stærkt hold og glæder os til at se det, siger klubpræsident Bogdan Vasiliu.

Bukarest-klubben har allerede handlet ind i den danske liga, hvor den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman er kommet til fra Nykøbing Falster.

Den danske landsholdsspiller Line Jørgensen spiller også i klubben.