FCM solgte sin anfører - men får ingen transfersum

CSM Bucuresti betaler ingen overgangssum for FCM-anfører Sabina Jacobsen, selv om midtjyderne hævder det modsatte.

FCM Håndbold kaldte det et tilbud for godt til at afslå, da midtjyderne i mandags lod profilen og anføreren Sabina Jacobsen skifte til en af Europas største klubber. 

- FCM er nu nået til enighed med CSM Bucuresti om en overgangssum, fastslog klubben i en pressemeddelelse og på sin hjemmeside. 

Men sandheden er en anden, erfarer TV 2 SPORT.

Tværtimod har rumænske CSM Bucuresti slet ikke betalt nogen overgangssum for Sabina Jacobsen, som havde kontrakt med FCM for de næste to sæsoner. 

Det bekræfter flere kilder over for TV 2 SPORT. Ingen af dem ønsker dog at stå frem med navn, da de ikke vil gøre sig upopulære i FCM.

I FCM Håndbold vil direktør Jakob Mølgaard ikke forholde sig til oplysningerne. 

Hvorfor skriver I i jeres pressemeddelelse, at "FCM er nu nået til enighed med CSM Bucuresti om en overgangssum", når de ikke har betalt en overgangssum?

- Det har jeg ingen kommentar til. 

- Jeg kan ikke fortælle andet, end at det her er en handel, der giver mening for alle parter, og som betyder en forbedring på et sekscifret beløb i vores budget både i dette regnskabsår og det næste, siger direktøren. 

Kan du forstå, at det virker mærkeligt, at jeres anfører og en af jeres største profiler forlader klubben, uden at I får en overgangssum?

- Det har jeg heller ingen kommentarer til. 

Han vil heller ikke kommentere, om Sabina Jacobsen selv har betalt et beløb for at få ophævet sin kontrakt, eller om det udelukkende er den løn, som FCM nu sparer til den svenske landsholdsspiller, der gjorde tilbuddet "for godt til at afslå" for sidste sæsons DM-bronzevindere. 

Topspillere i den danske liga tjener ifølge TV 2 SPORT's oplysninger typisk mellem en halv og en hel million kroner om året, men det er uvist, hvad FCM nøjagtig sparer i løn ved at lade anføreren skifte klub.

Herning Folkeblad afslørede i juni, at FCM Håndbold efter flere år med underskud er på vej ud af FCM-familien. Det bekræfter flere kilder også over for TV 2 SPORT. Der bliver arbejdet på, at lokale investorer skal overtage håndboldklubben. 

Var det vigtigere for jer at spare hendes løn end at beholde hende på holdet?

- Ingen kommentar, gentager Jakob Mølgaard. 

Er du ked af at miste Sabina Jacobsen?

- Ja, det er klart. En håndboldspiller af hendes kaliber passer jo godt ind på alle håndboldhold, så hun vil da være et savn. Klart, siger FCM-direktøren.

TV 2 SPORT har været i kontakt med CSM Bucuresti, men klubben vil ikke kommentere detaljerne i Sabina Jacobsens skifte. Heller ikke svenskeren selv eller hendes agent vil fortælle om aftalen. 

- Jeg har ingen kommentarer til det. Vi har lavet en aftale, og du må tage det med FCM. Jeg kan ikke kommentere på det, desværre, siger Sabina Jacobsen til TV 2 SPORT. 

Hun vil til gengæld gerne fortælle, hvorfor hun nu forlader FCM, selv om hun i november underskrev en kontraktforlængelse til 2019. 

- Jeg forlængede tidligt på sæsonen, og senere fik jeg et rigtig godt tilbud fra Bucuresti. Det er en drøm at spille på et tophold, som har mulighed for at vinde Champions League. Sådan et tilbud kan jeg ikke sige nej til, forklarer Sabina Jacobsen til TV 2 SPORT.

Efter afskeden med 28-årige Sabina Jacobsen har FCM Håndbold hentet den 23-årige Mathilde Bjerregaard i Silkeborg-Voel for at styrke forsvaret.

Mathilde Bjerregaard har en fortid på ungdomslandsholdet, men har fået de seneste sæsoner spoleret af skader og ikke spillet mange kampe.