Bekræftet: Søren Haagen købt ud af kontrakten med Randers HH

Veteranmålmanden Søren Haagen skal alligevel ikke spille 1. division for Randers HH i den kommende sæson

Først skrev han under på kontrakten. Så fortrød han. Og nu har en transfersum så "befriet" Søren Haagen fra den kontrakt, der ellers ville sende ham ned i den næstbedste række sammen med Randers HH.

Det bekræfter bestyrelsesformanden i nedrykkerklubben, Flemming Olsen:

- Søren Haagen har fået opløst sin kontrakt med Randers HH, siger bestyrelsesformanden fra sin sommerferie i Italien.

Er han blevet købt ud af kontrakten?

- Ja, det er han.

Det samme bekræfter Søren Haagen selv i telefonen fra den bil, som han med ophævningen af kontrakten kommer til at tilbringe markant færre timer i.

- Det er fint, at det er nået der til, siger han.

Den 43-årige målmand, der i sidste sæson imponerede for semifinalisterne Ribe-Esbjerg, har ikke mange kommentarer til, hvor hans fremtid ligger. Men han er glad for, at kontrakten med Randers HH nu er fortid.

- Jeg bor jo på Sydfyn og arbejder på en skole her, så det skal kunne hænge sammen rent logistisk i min hverdag, og det kunne det ikke.

Tæt på aftale med KIF

Heller ikke bestyrelsesformanden i Randers HH har kommentarer til, hvor pengene, der har betalt Haagen fri for aftalen i det kronjyske, kommer fra. Men som TV 2 SPORT skrev i sidste uge, er Søren Haagen tæt på en aftale med KIF Kolding København. Det ønsker Haagen dog ikke at bekræfte:

- Der går altid mange rygter i sportens verden, er hans eneste kommentar.

Er du sikker på, at du skal spille mere håndbold?

- Det har jeg da en ide om, at jeg skal.

Det gik jo også meget godt sidst...

- Ja, det gik rigtig fint det meste af tiden.

Havde gerne set Haagen i Randers

I Randers lyder opgaven i den kommende sæson at sikre tilbagevenden til 888Ligaen, som man altså rykkede ned fra for få måneder siden. Og det ærgrer bestyrelsesformand Flemming Olsen, at den mission skal udføres uden den rutinerede keeper:

- Jeg havde da helst set Søren Haagen spiller i Randers. Det var også derfor, vi lavede en aftale med ham. Men Søren meddelte, at han gerne ville ophæve kontrakten. Det gør man jo selvfølgelig ikke bare uden videre, så der var først forhandlinger med Ribe-Esbjerg, men de strandede på et tidspunkt.

Nu er kontrakten altså ophævet på anden vis, men i Randers HH havde de gerne været hele missæren foruden:

- Jeg havde da slet ikke ønsket mig denne her sag. Jeg havde jo håbet, at vi skulle forsøge at vende tilbage til ligaen i samarbejde med Søren Haagen. Er jeg skuffet? Nej, sådan er livet.

Ambitionerne om en fast plads i toppen af dansk håndbold lever dog videre i Randers, hvor det nye trænerteam med Jan Paulsen og Henrik Hansen skal være med til at løfte opgaven.

- Vores melding er, at vi skal i ligaen igen. Nu skal klubben struktureres, og om tre-fire-fem år skal vi være etableret i ligaen og ikke ligge og kænpe for at undgå nedrykning, siger Flemming Olsen.