Håndbold

Dansk målmand udsætter pension og skifter til Flensburg-Handewitt

Den mangeårige ligamålmand Rasmus Lind har skrevet kontrakt med storklubben Flensburg-Handewitt, hvor han skal vikariere for skadede Kevin Møller.

Han var egentlig stoppet med håndbold på topplan, og fremover ville Rasmus Lind i stedet hellige sig et civilt job som byggekoordinator. Men så kimede telefonen med et ukendt, tysk nummer i displayet. 

- Det var da noget mærkeligt noget, tænkte Rasmus Lind, da han undlod at besvare opkaldet. Heldigvis for den vestjyske målmand, så lagde Flensburg-direktør Dierk Schmäschke en besked på telefonsvareren.

Der var bud efter 34-årige Lind fra ingen ringere end den notoriske danskerklub SG Flensburg-Handewitt. Storklubben fra Tyskland så nemlig gerne, at den vestjyske målmand udskød sin håndboldpension lidt endnu.

Onsdag blev Linds karriere officielt forlænget til udgangen af 2017. En halvårig aftale med Flensburg-Handewitt var på plads.

- Det er jo en kæmpe mulighed for at spille i en af de helt store klubber i Europa. Og som dansker at få lov at spille i Flensburg, hvor så mange danskere har gjort det godt. Jeg er super beæret og stolt over at få lov den her mulighed, siger Rasmus Lind til TV 2 SPORT.

- Jeg havde faktisk fundet et rigtig godt arbejde hos Østermark Entreprenørforretning. Heldigvis var de utroligt hjælpsomme og forstående. Men nej, der skulle ikke den store overtalelse til fra Flensburgs side – det kunne jeg ikke sige nej til. Det tåler vist ingen sammenligning med, hvad jeg ellers har oplevet i min karriere, siger Rasmus Lind, der har en håndfuld ungdomslandskampe for Danmark på CV'et.

I Flensburg-Handewitt bliver han den syvende dansker i truppen, men formentlig kun med fem landsmænd på holdkortet til efterårskampene. Målmandskollega Kevin Møller er nemlig ude af den første halvdel af næste sæson med en slem lyskeskade, som han pådrog sig ved en landsholdssamling i juni.

Og netop Kevin Møller er Rasmus Lind udset som vikar for hos Flensburg-Handewitt:

- Jeg er meget glad og taknemmelig over, at han straks var klar til at hjælpe os. Det er en stor lettelse, at vi i Rasmus Lind har fundet en god og erfaren erstatning for Kevin Møller, siger cheftræner Maik Machulla til klubbens hjemmeside.

Rasmus Lind selv regner heller ikke med, at hans tyske eventyr bliver længere end den halvårige aftale med Flensburg:

- Kevin er forhåbentligt klart til Flensburgs kampe i det nye år, og jeg regner da også med at tage hjem til Danmark igen derefter og arbejde civilt igen fra den 2. eller 3. januar, siger den mangeårige TTH Holstebro-målmand.

Koster en kasse øl til barndomsklub

Efter sidste sæson stoppede Rasmus Lind i netop TTH Holstebro, som han i alt nåede at repræsentere i 14 år. Det var derefter planen, at han sideløbende med jobbet som byggekoordinator skulle være ungdomsmålmandstræner og redde bolde for serie 1-holdet i barndomsklubben Langhøj. Men i stedet bliver det så nu for Flensburg-Handewitt i Bundesligaen.

- I Langhøj nævnte de, at der måske lige skulle en kasse øl til ved den næste holdfest. Men ellers var der stor forståelse for mit valg, griner Rasmus Lind. Han glæder sig til at opleve Champions League for blot anden gang i karrieren og ikke mindst stemningen ved hjemmekampene i Tyskland:

- Jeg troede ikke, det kunne blive større end at slutte i TTH med Champions League, men det kunne det så åbenbart. Jeg glæder mig allermest til at spille hjemme i Flens-Arena foran 6500 mennesker. At mærke den der tyske stemning med de fantastiske fans og bare få det her eventyr, hvor jeg får lov at spille med de bedste spillere i verden. Det bliver fantastisk.