København Håndbold skifter ud i ledelsen: Direktøren har ikke tid

Ledelsen i København Håndbold håber, at en ny struktur i klubbens øverste hierarki kan give øget, sportslig succes - og flere penge i klubkassen.

Mandag eftermiddag meddelte København Håndbold, at klubben skifter ud på direktørgangene.

Den 1. september overlader administrerende direktør Kim Mikkelsen således posten til Janni Møller Thomsen, der kommer fra en stilling som kommerciel direktør, men fortsætter selv i rollen som ejer af vicemesterklubben.

Der har været dage og uger, hvor jeg simpelthen ikke har kunnet nå at passe mine forpligtelser overfor klubben

Kim Mikkelsen

- Janni har den ånd og den forståelse for klubben, som jeg har søgt, da jeg skulle finde min afløser, som jeg kunne overlade mit 'barn' til, til videre 'opdragelse', forklarer Kim Mikkelsen, da TV 2 SPORT spørger ind til beslutningen.

- Janni har udviklet sig flot fra hun kom ind i en stilling som kommunikationschef og nu til kommerciel direktør, og der var en masse ting, der pegede på Janni, da vi skulle have den rette til jobbet, også selvom der selvfølgelig er nogle ting, som hun ikke har fået lov til at prøve af endnu.

- Men som vi siger internt: Det har altid været Janni, der bestemte - nu får hun så også titlen, der hører med, joker Kim Mikkelsen.

I det første års tid kommer Janni Møller Thomsen ikke til at være alene om direktørrollen, forklarer den afgående direktør. Hans afløser vil få assistance af en arbejdende bestyrelsesformand i Brian Mollerup, der har en fortid hos blandt andet Anja Andersens hedengangne Slagelse Dream Team.

- Jeg er både stolt og glad over at have fået tilbuddet, og jeg tager imod det med meget stor ydmyghed. Samtidig er der nogle ting, som jeg skal lære, og jeg glæder mig til at kunne læne mig lidt op ad en erfaren, håndboldfaglig forretningsmand som Brian Mollerup, siger Janni Møller Thomsen.

Jeg er både stolt og glad over at have fået tilbuddet, og jeg tager imod det med meget stor ydmyghed

Janni Møller Thomsen

Rotationen i 'opstillingen' i toppen sker som et led i en langsigtet handlingsplan, der er udarbejdet så Kim Mikkelsen i højere grad kan hellige sig sit private investeringsselskab, som tager mere og mere af hans tid.

- Jeg har en stor kærlighed for København Håndbold, og det er ikke fair overfor klubben, at jeg er en begrænsende faktor fremfor en udviklende faktor.

- Hvis klubben skal udvikle sig mere og spille med i Champions League og Final Four, så skal der en anden ledelse til, som kan være mere hands on end jeg har været. Der har været dage og uger, hvor jeg simpelthen ikke har kunnet nå at passe mine forpligtelser overfor klubben, forklarer Kim Mikkelsen.

- Den øgede interesse og aktivitet omkring Købehavn Håndbold - ikke mindst på grund af det flotte resultat i sidste sæson - har gjort, at det er nødvendigt at sikre en daglig leder, der kan være i klubben 100 procent, siger Janni Møller Thomsen.

Kim Mikkelsens personlige tidsproblemer og klubbens sportslige ambitioner er dog ikke de eneste grunde til ændringerne i toppen.

Ambitionen er nemlig også, at den nye struktur samtidigt skal give mere fokus på den kommercielle del af forretningen København Håndbold, og derfor lå valget af Janni Møller Thomsen 'lige til højrebenet' fastslår både den afgåede og den kommende direktør overfor TV 2 SPORT.

- Nu skal vi have fokus på at få nogle flere penge i kassen og få udbytte af den sportslige succes, som vi allerede har leveret - og af den, vi håber at skulle levere i næste sæson, siger Janni Møller Thomsen.

Jeg tror faktisk, det er en lykkelig dag for alle parter

Kim Mikkelsen

Rotationen betyder samtidig, at Janni Møller Thomsens tidligere post som kommerciel direktør nedlægges, og dermed er det ikke kun hende selv, Brian Mollerup og Kim Mikkelsen, der skal vænne sig til forandringer i hverdagen.

I maj blev der således ansat en strategisk salgschef i klubben, og som en konsekvens af rotationen overgår assistenttræner Troels Banggaard fra en deltids- til en fuldtidsstilling, hvor han får øget ansvar - blandt andet for visse dele af klubbens økonomi og andre praktiske opgaver.

En del af de kommercielle ansvarsområder bliver dog hos Janni Møller Thomsen, da også stillingen som administrerende direktør vokser fra deltid til fuldtid med Kim Mikkelsens afgang - og den tiltrædende direktør ser frem mod udfordringen.

For mig er det en gave at få lov til at være med til at føre klubben skridtet videre

Janni Møller Thomsen

- Vi har fået styr på det sportslige, som var det, der hæmmede os en smule i de første tre år, og nu skal vi have fokus på den kommercielle, og jeg glæder mig til at tage hul på opgaverne og blive klogere på tingene. Jeg har selv været med til at bygge klubben op helt fra starten i 2013, og for mig er det en gave at få lov til at være med til at føre klubben skridtet videre.

Også Kim Mikkelsen ser frem til den nye hverdag, der venter.

- Jeg tror faktisk, det er en lykkelig dag for alle parter. Jeg føler, at klubben bliver drevet videre inden for 'familien', og samtidig kan jeg tage det skridt baglæns, der gør at jeg har tid til at passe mange af de forretninger, der trods alt finansierer meget af København håndbold i dag.

Der er dog én ting, som den afgående direktør glæder sig mere til end noget andet.

- Jeg vil elske at kunne komme i hallen og nyde håndbold mere - også inden for de 40 gange 20 meter - i stedet for at gå rundt og bekymre mig om praktiske deltajer, slutter Kim Mikkelsen.