Håndbold

VM bliver et vemodigt punktum: - Det er jo sidste tur med kliken

Danmarks største håndboldtalenter er i disse dage i aktion ved U21-VM. Et VM der bliver holdets sidste tur sammen. Uanset hvordan det går.

Få kampe og turneringer er ultimative for et hold. Der vil næsten altid komme en ny turnering, en ny kamp - en ny chance.

Men for det danske U21-landshold i håndbold, er det anderledes. Når det igangværende U-VM ender, enten med skuffelse eller den helt store triumf, betyder det samtidig en øjeblikkelig opløsning af en ellers fasttømret gruppe spillere, der har fulgtes ad op gennem ungdomsårene.

- Personligt synes jeg, det er super fedt at være med til de her arrangementer. Man kan måle ens eget niveau og ens lands niveau i forhold til de andre lande. Nu har også man været sammen med dem her i nogle år, efterhånden, så vi går helt klart efter at få et godt resultat, så vi kan slutte ordentligt af sammen, siger Magnus Saugstrup, stregspiller og profil på U21-landsholdet.

Bliver det vemodigt, når I har spillet den sidste kamp sammen?

- Ja, det kunne det sagtens blive. Når man bor sammen og er sammen hver dag, så lærer man hinanden at kende. De venskaber vil man gerne tage med videre. Så ja, selvfølgelig bliver det da nok lidt vemodigt, siger Saugstrup, der til dagligt spiller for Aalborg Håndbold.

Træner mærker det tydeligt

Også Morten Henriksen, holdets træner, mærker den særlige stemning, det giver, at det her VM uvægerligt er et punktum for holdet.

- Det er jo sidste tur med kliken, det her. Den vil vi rigtig gerne slutte af på en god måde. Det kan jeg tydeligt mærke i gruppen. 

- Alle vil rigtigt gerne levere den bedst mulige indsats, men vi kan også godt mærke, at det ikke kun er os, der har det sådan. Det her er et U21-VM og det er det største i ungdomsregi, det er alle holdene også opmærksomme på, siger Morten Henriksen blev tidligere på året udpeget som ny sportschef i DHF efter en årrække som ungdomslandstræner.

Danmark møder onsdag aften Norge i ottendedelsfinalen ved U21-VM i Algeriet. Du kan følge kampen live her på sport.tv2.dk fra klokken 21.40.