Håndbold

Landstræner før VM-kvartfinale: - En drøm at slutte blandt de fire bedste

Det danske U21-landshold spiller torsdag aften VM-kvartfinale mod Rusland. Landstræneren påpeger, at spillernes ressourcerne bliver afgørende.

Det danske U21-landshold i håndbold er blandt de otte bedste i verden. 

Det fastslog holdet onsdag, da de sendte de norske naboer ud i ottendedelsfinalen med en sejr på 34-27.

- Det var ikke en vanvittig hurtig spillet kamp og heller ikke altid lige kønt, men det var en flot indsats af drengene. De var skarpe – også i de perioder, hvor tingene ikke gik vores vej, siger den danske U21-landstræner Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Torsdag aften venter Rusland i VM-kvartfinalen. Et mandskab, som den danske lejr ikke har den store erfaring med.

- Det er en lille smule overraskende, at det er dem, vi skal møde. Vi har ikke den store historik på Rusland. Sidste indbyrdes landskamp var faktisk til VM for to år siden i Rusland, hvor vi spillede uafgjort, siger landstræneren.

Ressourcer bliver udfaldsgivende

I onsdagens ottendedelsfinale blev der ikke skiftet meget ud i den danske opstilling. GOG-backen Lasse Møller og Aalborg-stregen Magnus Saugstrup trak et stort læs for Danmark og scorede hele 18 mål til sammen.

Derfor forudser landstræneren, at spillernes ressourcer kan få en afgørende betydning for, hvilket hold der løber med semifinalepladsen.

- Jeg trak lidt hårdt på nogle af spillerne i går (onsdag, red.), men det ser heller ikke ud til, at russerne har skiftet meget ud i løbet af deres kampe, så det bliver spændende at se, hvilken betydning det har for kampens udfald, siger Morten Henriksen, der samtidig peger på, at det danske forsvar får en nøglerolle i opgøret mod Rusland.

- Der er ingen tvivl om, at vores defensiv får en rigtig stor betydning i kampen. Men det ser helt åbent ud. Jeg vil kalde det en 50/50-kamp.

Men I tror på en dansk sejr?

- Det gør vi helt sikkert. Nu har vi ikke for vane at komme helt op i toppen, og vi har misset semifinalerne ved de seneste to slutrunder, så det kunne være rigtig fint at slutte af mellem de fire bedste. Det ville være en stor drøm, der gik i opfyldelse, siger Morten Henriksen.