Håndbold

Dansk U21-stjerne forlader sidste ungdoms-VM med hjernerystelse

Danmarks Nikolaj Enderleit har spillet sin sidste VM-kamp i Algeriet. Ribe-Esbjerg-spilleren pådrog sig en hjernerystelse i kvartfinalen mod Rusland.

Artiklen er blevet opdateret med seneste nyt om Nikolaj Enderleits tilstand.

20-årige Nikolaj Enderleit har pådraget sig en hjernerystelse og kommer ikke til at spille mere ved VM i Algeriet.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på Twitter.

- Det er rigtig synd for Nikolaj, at han skal forlade sin sidste slutrunde som ungdomslandsholdsspiller på denne måde, og jeg håber alt det bedste for ham, siger U21-landstræner Morten Henriksen ifølge DHF's Twitter-profil.

- Det er aldrig sjovt at miste en spiller på grund af en skade og slet ikke så sent i en turnering. Men vi må holde fokus på vores vigtige kamp (semifinale, red.) mod Frankrig i morgen.

Slog hovedet kort før tid

DHF meddelte kort efter midnat torsdag, at Nikolaj Enderleit var blevet kørt på sygehuset i forbindelse med Danmarks VM-kvartfinalesejr over Rusland.

Godt fem minutter før tid slog den danske højreback hovedet voldsomt i gulvet efter et sent russisk skub, hvorefter han måtte bæres fra banen.

Episoden kan ses i dette klip på U21-VM-turneringens officielle Youtube-kanal.

- Nikolaj er blevet kørt på sygehuset, hvor han nu skal igennem nogle undersøgelser. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, lød det fra Morten Henriksen på daværende tidspunkt.

- Det er synd for ham og ikke nogen værdig måde at forlade håndboldbanen på - særligt ikke efter en så flot kamp og turnering af ham.

Danmark vandt kvartfinalen 38-31 og møder Frankrig i VM-semifinalen lørdag aften. Der er kampstart kl. 18:30, og kampen kan følges live i tekst på sport.tv2.dk.