Håndbold

Norsk VM-helt forlader Holstebro - skifter til tysk storklub

TTH Holstebro-målmand Torbjørn Bergerud ser frem til at prøve kræfter med "verdens stærkeste håndboldliga" fra næste år.

Om et lille års tid må TTH Holstebro tage afsked med en stor profil, når den norske håndboldmålmand Torbjørn Bergerud skifter Vestjylland ud med danskerklubben Flensburg-Handewitt.

Nordmanden, der har været i TTH siden 2016, har skrevet en treårig kontrakt med den tyske storklub gældende fra sommeren 2018.

- Det er verdens stærkeste liga i Tyskland, så det er primært det, der trækker, siger målmanden til TV 2 SPORT.

- Der bliver lidt længere rejsevej til udebanekampene, og det er vel næsten det værste. Det bliver en forandring, men jeg ser rigtig frem til det.    

Foruden at være en stor profil i det midtjyske var Bergerud også en afgørende faktor for det norske landshold, der i januar vandt den første VM-medalje nogensinde.

I semifinalen mod Kroatien reddede han et straffekast efter slutfløjt og tvang kampen i forlænget spilletid, hvorefter Norge vandt 28-25.

Se eller gense Bergeruds redning i videoen øverst.

Alligevel er det en ambivalent følelse, TTH-cheftræner Patrick Westerholm står med, ved udsigten til at skulle sige farvel til Bergerud.

- Det er en meget naturlig del af Torbjørns udvikling, synes jeg - og jeg synes også, det er fedt, at vi som TTH Holstebro kan sende nogle dygtige spillere videre til nogle af topklubberne i Europa, slutter finnen.

Den danske håndboldliga, 888ligaen, begynder i slutningen af august. Den 2. september spiller TTH første ligakamp, hvor modstanderen er KIF Kolding København.