Håndbold

U21-landstræner efter tabt VM-finale: - Folk var kede af det

Danmarks U21-håndboldherrer tabte VM-finalen til Spanien med bare et enkelt mål. Skuffelsen er derfor stor i truppen.

For første gang nogensinde rejser Danmarks nuværende U21-hold i herrehåndbold hjem fra et mesterskab med en medalje. Men det var ikke noget, der fyldte ret meget hos de danske spillere lige efter VM-finalen.

- De er meget skuffede. Det er selvfølgelig nogle forskellige typer, og nogen kommer hurtigere over det, men der er rigtig meget skuffelse, og folk var kede af det i omklædningsrummet, lyder det fra landstræner Morten Henriksen over telefonen fra Algeriet.

U21-herrerne gav i den grad de forsvarende spanske europamestre kamp til stregen. GOG's Lasse Møller havde endda muligheden for at sikre guldet i de sidste sekunder, men han brændte fra straffekastslinjen, og finalen måtte derfor ud i forlænget spilletid.

Her var spanierne en tand skarpere, og med sejren på 39-38 kan de nu også kalde sig verdensmestre.

Danmark – Spanien 38-39 (16-18)

Danmark: Lasse Møller 11, Magnus Saugstrup 8, Jonathan Würtz 6, Mathias Bitsch 5, Frederik Ladefoged 3, Lasse Nikolajsen 2, Sebastian Augustinussen 2, Aaron Mensing 1

Spanien: Daniel Dujshebaev 8, Aleix Gomez Abello 7, Jose Maria Coloma 5, Kauldi Odriozola 5, Juan Munoz de la Pena 4, Josep Folques Ortiz 3, Francisco Castro Pena 2, Manuel Ledo Mendez 2, Antonio Bazan Legasa 1, David Fernandez Alonso 1, Jaime Fernandez 1

- Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at vi alle sammen er bevidste om, hvor stort det her er. Vi har ikke været i nærheden af noget af det her tidligere med den her årgang, og gudhjælpemig om vi ikke også mister en af vores rigtig værdifulde spillere (Nikolaj Enderleit, red.) inden de afgørende kampe, siger Morten Henriksen.

- Vi skal nok komme over det, men spillerne og os alle sammen har det lidt tungt lige nu, siger han.

Sidste tur med drengene

For spillerne var verdensmesterskabet i Algeriet deres sidste turnering i ungdomslandsholdsregi, og for Morten Henriksen var det hans sidste opgave som U-landstræner. I nær fremtid tiltræder han som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Han glæder sig derfor over at sætte punktum for sin trænerkarriere med sølvtøj til sit nye kontor.

- Lige nu er jeg også lidt vemodig, og jeg måtte også lige sætte mig lidt til side her bagefter og ligesom indse, at det var min sidste håndboldkamp. Omvendt er jeg også dybt taknemlig over, at drengene kunne være med til at give mig sådan nogle oplevelser at slutte af på, siger Morten Henriksen.

- Det vil jeg se tilbage på i rigtig mange år, og jeg er sikker på, at jeg vil huske det resten af mit liv. Det har været nogle gode oplevelser hele vejen igennem, men at få lov til at slutte af med en sølvmedalje til et VM, det gør mig glad, og så kan jeg sige, at jeg sluttede som træner med et smil på læben.

Danmarks U21-herrer er tilbage på dansk grund mandag formiddag.