Håndbold

Mikkel Hansen vil have skudur i håndbold

Den danske håndboldstjerne vil gøre arbejdet lettere for dommerne og foreslår derfor at indføre et skudur i håndbold.

Du kender det sikkert fra dig selv, når du ser håndbold: Det kan være svært at vurdere, om dommernes afgørelser faktisk er rigtige.

Tag for eksempel reglen om passivt spil. Et hold er i angreb, men får lov til at spille bolden rundt i adskillige sekunder, inden dommerne løfter deres arme for at markere passivt spil.

Herefter har det angribende hold seks afleveringer til at få afsluttet. Ellers skal de overlade bolden til det andet hold.

Den regel er dog ikke god nok. Det mener verdensstjernen Mikkel Hansen, der er træt af, at det er op til dommerne at vurdere, om et hold spiller for passivt.

- Jeg synes, der er mange gange, hvor du møder en lidt svagere modstander, der får lov til at spille et minut hver gang. Når ens eget hold så har spillet 30 sekunder, og dommerne løfter armen, så har man et lidt underligt dommerskøn, siger Hansen i den seneste udgave af TV 2 SPORTs håndboldpodcast.

Indfør skudur

Derfor foreslår han, at der skal indføres et skudur, som man kender det fra eksempelvis basketball. Her har et hold 24 sekunder til at få afsluttet, lige så snart det har bolden under kontrol. Får holdet ikke gjort det, får det andet hold bolden.

- Det er jeg stor fan af.

- Jeg ved ikke lige, hvordan det skulle fungere i forhold til, når man for eksempel får en to minutters udvisning med tre sekunder igen. Hvad gør man så? I basket får man jo nogle sekunder igen.

- Som spiller har man altså bare nogle gange den følelse, at det andet hold får lov til at spille i en evighed, hvor armen ikke kommer op, lyder det fra Mikkel Hansen.

Topdommer Mads Hansen og landstræner Nikolaj Jacobsen bakkede i januar op om idéen med et skudur i håndbold. Se debatten fra VM-studiet i forbindelse med VM-finalen her:

Mads Hansen og Nikolaj Jacobsen foreslår et skudur som i basketball i debat om passivt spil-reglen

For mange dommerskøn

I det hele taget er Mikkel Hansen irriteret over, at håndbolden er præget af så mange dommerskøn. Derfor ser han positivt på at lave regelændringer, der kan gøre det lettere at dømme kampene.

- Enhver, der har prøvet at være dommer - bare hurtigt - ved, at de har et fantastisk svært job. Det er virkelig et utaknemmeligt job nogle gange.

- Jeg vil måske gerne søge hen imod at lave nogle mere faste regler, så der måske ikke er så meget dommerskøn hele tiden. For det gør, at spillerne måske bliver mindre frustrerede, siger Mikkel Hansen og åbner samtidig op for, at der kan komme en tredje dommer på banen.

- Nogle gange er det svært for dommerne at holde øje med det hele. De skal holde øje med, hvad der foregår. De skal holde øje med, hvor lang tid folk har spillet. De skal holde øje med så meget, så man måske også kunne have en ekstra dommer på?

Du kan lytte til hele podcasten med Mikkel Hansen herunder. Du kan også finde den i den app, hvor du plejer at finde dine podcasts. Søg blot på "TV 2 Håndbold".