KIF sagde nej til Kiel: Magnus Landin er for vigtig for os

16x9
Magnus Landin har kontraktudl√łb i KIF Kolding K√łbenhavn n√¶ste sommer. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

THW Kiel har spurgt p√• Magnus Landin, men KIF Kolding K√łbenhavn sagde nej og beholder landsholdsfl√łjen et √•r mere.

Det har v√¶ret et af de hedeste rygter i dansk herreh√•ndbold i m√•nedsvis, at Magnus Landin¬†er p√• vej fra KIF Kolding K√łbenhavn til Tyskland for at spille p√• hold med storebror Niklas i m√¶gtige THW Kiel i den kommende s√¶son.¬†¬†¬†

Den lokale Kiel-avis Kieler Nachrichten slog det endda fast som et faktum i slutningen af juni, at "lille" Landin (på 1.97 meter) snart blev Kiel-spiller. 

Men tre uger f√łr den nye s√¶son i¬†888ligaen l√łber Magnus Landin stadig rundt i Kolding og sveder sig i form i en KIF-tr√łje. Den 21-√•rige landsholdsfl√łj skal fuldf√łre den kontrakt, som han sidste √•r sagde ja til at forl√¶nge til 2018. KIF Kolding K√łbenhavn vil ganske enkelt ikke slippe ham f√łr.

- Jeg har snakket med Kiel én gang. Jeg tror, vi ret hurtigt blev enige om, at det ikke var aktuelt, konstaterer KIF's sportschef Lasse Boesen.

- Jeg tror ikke, vi nogensinde kunne være blevet enige om en handel, for jeg har ingen interesse i det. Magnus er for vigtig for os, siger Boesen til TV 2 SPORT. 

THW Kiel skulle bruge en fl√łj til n√¶ste s√¶son, da en kn√¶skade holder Raul Santos ude indtil omkring √•rsskiftet. Det¬†22-√•rige svenske talent Emil Frend¬†√Ėfors endte til sidst med at f√• vikarjobbet, men Kiel var interesseret i Magnus Landin.

- Han er en rigtig god spiller, og vi skulle bruge en venstre fl√łj, s√• han var et¬†af vores emner. Men Kolding sagde ret hurtigt, at de ikke ville slippe ham, bekr√¶fter THW Kiels pressetalsmand Christian Robohm¬†over for TV 2 SPORT.¬†

Kiel har dog kun givet svenske √Ėfors¬†en et√•rig kontrakt og f√•r alts√• ledig plads p√• venstre fl√łj igen i sommeren 2018 - samtidig med¬†Magnus Landins¬†kontrakt i¬†KIF Kolding K√łbenhavn udl√łber. Christian Robohm¬†vil ikke kommentere, om¬†THW Kiel allerede har en aftale med Magnus Landin¬†og en plads p√• holdkortet reserveret fra¬†s√¶sonen 2018/2019.

- Han er meget talentfuld, men nu spiller han i Kolding. Vi må se. Der kan ske meget på et år, siger Robohm til TV 2 SPORT. 

Magnus Landin har aldrig lagt skjul på, at han gerne vil til udlandet på et tidspunkt, og at han gerne vil spille på samme klubhold som sin storebror. Men han accepterer, at det ikke bliver allerede nu.

- Det var måske en ret stor chance i og med, at Santos var skadet, og samtidig var der mange, der smuttede fra Kolding. Så på en måde har jeg måske været lidt ærgerlig over det, men på den anden side har jeg det også fint med at være i Kolding. Det er et ungt og ret fedt hold, vi har, og jeg har fået en masse venner her, siger Magnus Landin til TV 2 SPORT. 

Magnus Landin og KIF Kolding K√łbenhavn - nu uden profiler som Kasper Hvidt, Lars J√łrgensen og Konstatin Igropulo - indleder s√¶sonen med en pokalkamp ude mod Otterup den 24. august.¬†

Det store overblik: Sådan skifter klubberne ud til den kommende sæson