Håndbold

Mogensen vender hjem til Danmark - præsenteres i næste uge

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er Thomas Mogensen og Skjern nu enige om en aftale. Han præsenteres i næste uge.

Endnu en af dansk herrehåndbolds store profiler har besluttet sig for at vende hjem til den danske liga. 

Thomas Mogensen er lige nu ved at forberede sig til sin 11. sæson i tyske Flensburg-Handewitt. Det bliver samtidig også Mogensens sidste i Bundesligaen. Når hans kontrakt udløber næste sommer, skifter han Flensburg ud med Skjern og 888ligaen, som herreligaen officielt hedder.

Allerede i juni var det fremme, at Thomas Mogensen overvejede at vende hjem til Danmark i sommeren 2018. Over for TV MIDTVEST bekræftede Mogensen dengang, at Skjern var en af hans muligheder. 

 - Der er ikke noget på plads endnu, men det er korrekt, at jeg er i dialog med Skjern og har haft en god snak med Carsten (Carsten Thygesen, Skjern Håndbolds formand, red.) om, hvad Skjern kan tilbyde mig og min familie. Jeg kan bestemt godt selv se mig selv vende tilbage til den danske liga, sagde Thomas Mogensen dengang til TV MIDTVEST.

Nu er beslutningen så taget, og Skjern og Thomas Mogensen er blevet enige om en aftale, erfarer TV 2 SPORT. Ifølge kilder med indsigt i forhandlingerne bliver han præsenteret i Skjern i næste uge. 

Thomas Mogensen stoppede efter eget ønske på landsholdet i 2014 efter 106 landskampe, men selv om han har rundet de 34 år, bliver han stadig af mange betragtet som en af de absolut bedste playmakere med dansk pas. 

Efter ungdomsårene i barndomsbyen Odder spillede han først for Viborg HK og siden fire sæsoner i GOG, som han blev dansk mester med i 2007, inden han kørte lige over grænsen til danskerklubben i Flensborg, hvor han nu i mange sæsoner har været en af klubbens vigtigste spillere. 

11 år senere - til næste sommer - kører han tilbage over grænsen og små 200 kilometer nordpå til Skjern, der allerede til denne sæson har hentet en anden dansk profil, Anders Eggert, hjem fra Flensburg og Bundesligaen.

Også Jesper Nøddesbo er vendt hjem til Danmark og skal spille for Bjerringbro-Silkeborg i den kommende sæson. 

Skjern Håndbold har i dag ikke ønsket at kommentere på TV 2 SPORT's oplysninger om Thomas Mogensens forestående skifte. Det er heller ikke lykkedes at få en kommentar fra hovedpersonen selv..