Håndbold

KIF har fået lov til at spille færre kampe i Brøndby

I den forestående sæson er KIF Kolding København blot forpligtet til at spille fem kampe i Brøndby Hallen.

Da KIF Kolding København og Brøndby Hallen i juni 2015 indgik en tiårig lejeaftale, forpligtede håndboldklubben sig til at spille minimum otte kampe i Brøndby pr. sæson.

Det kommer nødvendigvis ikke til at ske i den kommende sæson. KIF Kolding København har placeret fem kampe i håndboldligaens grundspil øst for Storebælt, mens de resterende otte kampe skal spilles i Kolding.

Antallet af grundspilskampe i Brøndby er dog ikke anderledes i forhold til sidste sæson, men i denne sæson skal KIF spille færre kampe i alt, eftersom holdet ikke er kvalificeret til et europæisk gruppespil.

Brøndby Hallen har derfor accepteret, at KIF Kolding København i den forestående sæson kun spiller fem kampe i postnummer 2605. Det oplyser direktøren for Brøndby Hallen, Carsten Boje Larsen, til TV 2 SPORT.

KIF's hjemmekampe i grundspillet 2017/18

Sydbank Arena (Koldinghallen)
12. september: KIF - Aalborg
2. oktober: KIF - Nordsjælland
21. oktober: KIF - TM Tønder
8. november: KIF - Skjern
23. december: KIF - BSV
17. februar: KIF - GOG
7. marts: KIF - HC Midtjylland
28. marts: KIF - Skanderborg

Brøndby Hallen
2. september: KIF - TTH Holstebro
25. november: KIF - Mors/Thy
13. december: KIF - Århus
24. februar: KIF - SønderjyskE
17. marts: KIF - Ribe-Esbjerg

Det står også KIF Kolding København frit for, hvor eventuelle kampe i slutspillet skal spilles.

- Det er nok lidt nødvendigt, at vi prøver at centrere nogle ting. Nu er der otte kampe i Kolding og fem i Brøndby, og så har vi nogle slutspilskampe, hvad enten det er slutspil i den øverste del eller den nederste del. Dem fordeler vi, når datoerne kommer frem. Det kan ende med, at vi spiller 10 kampe i Kolding og seks i Brøndby. Det kan også ende med en anden fordeling. Det afhænger også af, om hallen er ledig, siger KIF-direktør Jens Boesen til JydskeVestkysten.

I sidste sæson spillede KIF Kolding København syv grundspilskampe i Kolding, fem kampe i Brøndby og én kamp i Farum. I 2015/16-sæsonen spillede holdet otte grundspilskampe i Kolding, mens det i 2014/15-sæsonen igen var syv kampe.

I alt spillede KIF Kolding København 11 betydningsfulde kampe i Kolding i sidste sæson, mens det blev til syv kampe i Brøndby. Over for JydskeVestkysten afviser Jens Boesen, at det på længere sigt er en tilbagetrækning fra København til Kolding.

- Det håber jeg ikke, men det kan jeg jo ikke svare på. Jeg synes, vi har en enestående chance for at markere Kolding, og jeg håber, man kan se værdien af det i de næste mange år, for ser man på antallet af landsdækkende sponsorer, så har vi aldrig været så markant på det marked som siden 2012 (hvor KIF blev til KIF Kolding København, red.). Før vi tog til København havde vi kun lokale sponsorer, og hvis vi kun flytter hjem til Kolding, vil vi kun få lokale sponsorer, og de kan ikke finansiere et tophold i Europa, siger Jens Boesen til avisen.