Håndbold

Mogensen vender ikke hjem for at komme på landsholdet

Det snarlige skifte hjem til Danmark indebærer ikke et gensyn med den rød-hvide trøje for håndboldspilleren Thomas Mogensen.

Selv om Thomas Mogensen skal tilbringe mindre tid på landevejen, når han fra næste sæson skifter fra Flensburg-Handewitt til Skjern, afviser han, at der igen skulle blive tid til landsholdet.

- Det er et overstået kapitel. Jeg har haft en fantastisk tid på landsholdet, og nu har jeg vænnet mig til tiden uden og tror stadig på, at det er den rigtige beslutning, siger Thomas Mogensen til TV 2 SPORT.

Den danske playmaker meldte fra til nationalmandskabet efter EM i 2014. Årsagen var blandt andet, at de mange kampe og mange busture i den tyske Bundesliga ikke efterlod tid til både familieliv og landshold.

Skiftet hjem til den danske liga får dog ikke 34-årige Mogensen til at genoverveje sin beslutning.

- Nu kommer jeg hjem og prøver at skabe en hverdag, hvor jeg får mere tid til familien. At begynde at melde til (landsholdet) igen så fjerner jeg også noget af den igen, så ambitionen er absolut ikke at ringe til Nikolaj (Jacobsen, landstræner, red.) og sige, at jeg er klar igen, siger Mogensen.

Har han ringet til dig?

- Nej, det har han ikke.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bliver boende i Tyskland

Thomas Mogensen forlod sydfynske GOG i 2007 og har lige siden spillet i den nordtyske klub. Det har betydet, at familien har fået en ny omgangskreds, som er svær at slippe.

Derfor bliver Mogensen-familien boende i Tyskland, hvilket giver Thomas nogle ekstra kilometer i bil til træning, men det meste af køretiden bliver med en gammel kending og tidligere holdkammerat, Anders Eggert.

- Der er ingen tvivl om, at det trods alt er sjovere at køre med én, man holder af end bare at sidde i bilen alene. Så vi kommer til at bruge lidt tid på landevejen sammen, siger Mogensen.

- Vi kender hinandens familier rigtig godt og har brugt meget tid sammen også uden for banen. Så der er ingen tvivl om, at når du kigger på en arbejdsgiver, vil du også gerne have nogle gode kollegaer - ikke kun på banen, men også udenfor, og det har vi helt sikkert fået her, og der har familien Eggert også spillet ind.

Thomas Mogensen når at fylde 35 år, inden han vender hjem til Danmark. Han har skrevet under på en treårig kontrakt med Skjern Håndbold.