Håndbold

Ny graviditet giver Team Esbjerg en udfordring

Rut Jönsdottir skal føde til februar og er den anden Team Esbjerg-spiller, der nu er ude på grund af graviditet.

Jesper Jensen har to kasketter, han kan bruge som træner i Team Esbjerg. 

Tager han den ene på - den personlige - bliver han glad på vegne af sin islandske spiller Rut Jönsdottir, der er blevet gravid og skal føde i slutningen af februar. 

Tager han den anden på - trænerkasketten - forsvinder glæden.

- På den ene side sidder man der og har et forhold til et spiller, hvor man er glad på hendes vegne. Men man ved også godt, at det er noget værre rod for en selv, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Han har vidst i "noget tid", at den 27-årige islænding, der kun lige er kommet til Esbjerg i sommerpausen fra FCM, er gravid. Graviditeten var ikke planlagt, siger spilleren selv. 

- Man kan ikke altid styre, hvad der sker, og det har været lidt af et chok, vi skulle vænne os til. Men nu glæder vi os, siger Jónsdóttir selv til Team Esbjergs hjemmeside. 

Hendes fravær kan blive et stor udfordring for Jesper Jensen, der kun har én decideret højreback - Ida Bjørndalen - tilbage i sin trup. Jönsdottir skulle også have garderet på højre fløj, hvor unge Anne Brinch nu bliver den eneste backup for rutinerede Maibritt Kviesgaard.

- På fløjen ved vi, at Kviesgaard har et enormt højt topniveau, men vi er også nødt til at passe lidt på hendes fysik. Heldigvis har Anne Brinch vist sig at være rigtig bæredygtig, så jeg er ikke i panik, siger Jesper Jensen. 

20-årige Anne Brinch var i sidste sæson udlejet til Fredericia i 1. division og har ikke tidligere spillet på højeste niveau i ligaen. 

- Jeg skal nok dække den højre back ind med højrehåndede spillere, og hvis Kviesgaard holder, skal det nok gå. Men vi kan blive lidt udfordret, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT. 

Han vil indtil videre se tiden an, inden han vurderer, om klubben er nødt til at finde en erstatning. 

Rut Jönsdottir er den anden Team Esbjerg-spiller, som nu er ude med graviditet. I forvejen må vestjyderne undvære forsvarsprofilen Rikke Zachariassen, der er sat til at føde til jul. 

En anden profil, Estavana Polman, fødte i juni en lille pige og er endnu ikke tilbage på banen efter barsel. 

Team Esbjerg indleder den nye sæson den 25. august med en pokalkamp ude mod Ringkøbing. Første ligakamp er den 4. september hjemme mod mestrene fra Nykøbing Falster.