Håndbold

Nyegaard: Tro skal flytte nordsjællandske bjerge

TV 2s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen, og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Nordsjælland Håndbold

Placering sidste sæson: Oprykker fra 1. division

Bud på slutplacering: 14 

Nu er jeg vel opmærksom på, at der ikke findes de helt store højdemetre i det nordsjællandske, men det kan være, at selv småbakker kan blive udfordrende, når Ian Marko Fog og hans drenge – igen - jagter ligaoverlevelse.

Faktisk er det i dag nøjagtig 16 måneder siden, at Fog flåede sin trøje itu og lod følelser og tårer få frit spil. Meget har ændret sig siden.

Blot to af 31 kampe er tabt. Oprykningen til 888-ligaen var en formalitet. Hele 11 points forspring ned til nummer 2, Skive.

En vinderkultur er så småt ved at indfinde sig, men nordsjællænderne slås stadig med dårligdomme fra sidste ligaeventyr.

Bredden kan meget vel blive et problem.

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Økonomien er ikke prangende, og derudover slås træner Fog med områdets begrænsede antal håndboldspillere. Mange af konkurrenterne lever i det midtjyske slaraffenland, hvor blot en lille køretur kan bringe spillere adskillige jobmuligheder.

Fog har ikke udskrevet nye recepter. Indædt fight, fart, vildskab i kombination med den – trods alt - øgede rutine skal sikre det nødvendige antal points.

Og nu jeg er ved nødvendigheden. Det ville overraske mig voldsomt, hvis 23-årige Nicolai Pedersen – så ubetinget sit holds bomber nummer ét - og hans meget unge kammerater kommer til at koncentrere sig om andet end det nedrykningsdrama mod Tønder Håndbold, som jeg ser for min indre håndboldfilm.

Farvellerne til målmand Kristian Dahl Pedersen, Morten Thrane - og efter nedrykningen – Cornelius Kragh, kan vise sig skæbnesvangre.

Johan Meklenborg kan blive en general – i samarbejde med Oliver Roebstorff – der kan styre det 7 mod 6 spil, som bliver et helt afgørende taktisk element for Fogs tropper.

Med tre runder tilbage af 1. division har Nordsjælland Håndbold allerede sikret sig oprykningen.

320 kilo muskelkraft fordelt på Dan Bech, Andreas Nielsen og det tidligere GOG-stortalent Knud Sørensen, bliver stopklodserne diverse modstanderforsvar skal flytte rundt på, når Fog dikterer overtalsspil.

Der melder sig flere spørgsmål. Bredden kan meget vel blive et problem.

Mike Jensen – det absolutte førstevalg på mål – skal holde gennemsnitlige redningsprocenter omkring de 40, hvis ikke diskussionen skal dreje sig om for få redninger.

Fru Fortuna skal tilsmile det nordsjællandske hold. Hele sæsonen, for nyoprykkerne tåler ikke skader på stamspillere.

Torsdagen bragte godt nyt til Nordsjælland Håndbold: Aku Kreutzmann fik ophævet sin kontrakt i Ribe Esbjerg, og han kan blive - en mere end holdbar løsning - på højre back.

Dog ikke nok til overlevelse. Selv om bakkerne er små, bliver de for voldsomme for selv de bedste fightere. Nordsjælland Håndbold trækker nitten og skal endnu en tur i den elevator, der kører nedad.