Håndbold

Nyt liganavn mere end fordobler betalingen til klubberne

Dameklubberne tjener på, at ligaen har skiftet navn fra Primo Tours Ligaen til HTH Go Ligaen. Men pengene er stadig små.

En bager, en tv-udbyder, et chokolademærke og et rejseselskab har tidligere lagt navn til den danske håndboldliga for kvinder, og nu er det blevet et køkkenfirmas tur.

HTH GO Ligaen hedder dameligaen i de næste tre sæsoner, efter Divisionsforeningen torsdag offentliggjorde navneskiftet, der er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning. Den nye sponsoraftale sender samtidig flere penge ind på kontoen i de 12 ligaklubber.

- Rent økonomisk er det en noget bedre aftale. Klubberne får mere end dobbelt så meget, som de fik tidligere, siger Divisionforeningens direktør Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Dobbelt så meget betyder dog ikke store dynger pengesedler i klublokalerne. Hverken Divisionforeningen eller HTH vil oplyse det nøjagtige beløb, som køkkenfirmaet betaler hvert år, men ifølge TV 2 SPORT's oplysninger fik klubberne - der får en lige stor andel af det samlede beløb - hver under 100.000 kroner om året på den gamle aftale med rejseselskabet Primo Tours. 

- Selvfølgelig er der økonomi i det for klubberne, men det handler lige så meget om signalet, selvforståelse, og at der er nogen, der vil én, mener Thomas Christensen.

Sådan ser direktør i Viborg HK, Henrik Dahl, det også. Ligesom Divisionsforeningen vil han ikke give konkrete tal på, hvad Viborg får ud af HTH-aftalen, men han glæder sig over den.

- Det er på størrelse med et fint sponsorat. Det er ikke sådan, at vi kan finansiere en stjernespillers løn med de penge. Men det er fedt, at der er nogen, der går ud og siger, at de ser et potentiale i håndbolden. Det er jo fedt for os, når vi selv skal ud og lave vores salgsarbejde hos mulige sponsorer, siger Henrik Dahl til TV 2 SPORT.

Den første tv-kamp fra HTH Go Ligaen er den 4. september, hvor Team Esbjerg møder Nykøbing Falsters forsvarende mestre på TV 2 SPORT.