Håndbold

Nielsen: Velkommen til overmagten

TV 2's håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Ajax

Placering sidste sæson: Nr. 1 i 1. division

Bud på slutplacering: 12

Jeg elsker oprykkere.

Dem, der kommer med noget helt nyt, en ny hal og en masse drømme.

Ofte får de det dog svært. Skiftet fra 1. division til ligaen er ekstrem. Især hvis man ikke har penge og store spillertrupper. Det har den nye pige i klassen, Ajax, ikke.

Spørgsmålet er, om de kan overleve på alle de vidunderlige dyder fra foreningshåndbolden, hvor lysten, samværet og ambitionen tilsammen skaber noget stort. Jeg tvivler. Ajax får det voldsomt svært.

Flere af de vigtigste spillere er stoppet, og afløserne har ikke den store erfaring. Holdet har bl.a. mistet store profiler i form af playmaker og liga-erfarne Christina Krogshede, hurtige Sofie Olsen på højre fløj og holdets helt store profil i sidste sæson, Cecilie Woller.

Jesper Mathiesens tropper kommer i ligaen for brænde det hele af

Trine Nielsen, håndboldekspert

Der er naturligvis også hentet nyt ind, bl.a. islandske Eva Bjørk Davidsdottir, der kommer med erfaring fra Sola i den norske liga, ligesom både Pernille Kristensen i målet og Stine Frandsen på højre back også har været omkring ligahold tidligere.

Men heldigvis har klubben været ansvarlig og har ikke været ude og bruge penge, de ikke har i budgettet. Klubben fortsætter på gode dyder omkring talentudviklingen og har udover Davidsdottir udelukkende hentet talenter til truppen.

Jeg er overbevist om, at træner Jesper Mathiesens tropper kommer i ligaen for brænde det hele af, og jeg har også en klar forventning om, at der kommer fart over feltet, når holdet spiller.

Jeg glæder mig til at se, hvad de har at byde på i liga-sammenhæng. Om de kan klare det fysiske tryk, og ikke mindst om de kan klare det mentale pres, der kommer, når man en hel sæson har vundet næsten alt og pludselig lider nederlag flere weekender, ja måske endda måneder i træk.

Og så er jeg spændt på, om de kan overraske mig og stjæle tilpas mange point til at undgå sidstepladsen - men jeg har mine tvivl.

Én ting er jeg dog helt sikker på: Der venter mange fight-fyldte kampe i Bavnehøj-hallen, som jo altid er garanti for en god håndboldoplevelse - bare historikken og fornemmelsen, når man går ind i hallen er nok til at bringe smilet frem.

Der er altså igennem tiderne spillet meget fremragende håndbold i hallen på Vesterbro i København.