Håndbold

Nyegaard: Bette Balkan i problemer

TV 2's håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Mors-Thy Håndbold

Placering sidste sæson: 7

Bud på slutplacering: 11

​Rubrikken er ikke til at tage fejl af, men jeg har skullet tage mod til mig, for skulle "miraklet" ske igen - at Mors-Thy Håndbold snyder de fleste og ender i top-8 - er både Balkan og helvede løs! Og ikke at forglemme:

Jeg i store problemer!

Det er år ét efter Jan Paulsen, der bragte de gæve morsingdrenge langt længere, end jeg havde ventet.

Søren Hansen - den tidligere assistenttræner i TTH - er manden, der har taget plads i chefsædet.

Succesrig i samarbejdet med Patrick Westerholm - og såmænd også med Peter Krautmeyer - da Hansen havde forstand på både kvinder og mænd.

Jeg frygter generelt for holdets bredde, samtidig med at det godt kan tage kostbar tid at vende tingene lidt på hovedet

Han har slået sig sammen med en tidligere holdkammerat. Storskytten Heino Holm Knudsen skal assistere. På alle måder en spændende konstellation.

Forandring kan fryde, og forandret bliver der. Hvor Paulsen var mere til kontrol, få fejl og - til tider - et totalsats på spillet 7 mod 6, kommer der til at blæse nye vinde.

Nu tror jeg ikke, at man kan lære Thy-folket meget om vinde og deres hastigheder, men jeg er ikke i tvivl om, at Søren Hansen vil lette lidt på kontrolpedalen. Acceptere lidt mere sidevind og endda modvind, hvis det er det, der kræves for at bringe nyt til det håndboldhungrende Mors.

Han er til lidt mere risiko, og det betyder mere sats på kontraspillet, ligesom jeg ser - endnu - hurtigere spil som en del af strategien.

Han har typerne til det.

Kasper Larsen skal nok få fat i en pæn procentdel set over hele sæsonen. Justesen og Tilsted har fin fart i fødderne. Madsen og Toft i forsvarets midte flytter sig også hurtigt, så skabelonen ligner noget, da Stefan Nielsen sagtens kan blive manden, der fører bolden frem fra en back-position.

Hvis da ikke Hansen tager det helt store skridt og får Nickolei Jensen som en fast del af de defensive pligter. Det ville betyde en general til at styre de hurtige opløb.

Apropos Jensen, så skal han og hans kringlede håndboldhoved spille stort, hvis tempoet skal op hos de store backs Dahlin og nyindkøbte - fra norske Elverum - Erik Thorsteinsen Toft.

Vurderingsspecialisten - manden, der havde stor ære af de mange gevinster i spillet 7 mod 6 -  Nicolai Sommer har jeg ikke glemt. Sommer bliver også en vigtig brik i at få skabt den fart, der vil blive krævet fra bænken.

Christoffer Chicosz spiller nu i grønt i Skjern. Et smerteligt farvel for Mors-Thy. Han leverede på ekstremt højt niveau og var - set udefra i hvert fald - sit holds førerhund.

Lykkeligt for folket mod nord vender en tidligere førerhund hjem. Asbjørn Madsen kan ikke helt udfylde Chicosz' skostørrelse, men det er ikke langt fra.

Pointkontoen skal nok komme i bevægelse, når først "Bette Balkan" melder udsolgt.

Dog frygter jeg generelt for holdets bredde, samtidig med at det godt kan tage kostbar tid at vende tingene lidt på hovedet.

Derfor ser jeg en 11.-plads som det bedst opnåelige for sidste sæsons helt store sensation.