Håndbold

Nielsen: Farven er pillet af

TV 2’s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen, og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Ringkøbing Håndbold

Placering sidste sæson: 11

Bud på slutplacering: 11

Det ligner endnu en sæson i den tunge ende for vestjyderne, der i denne sæson dog ser noget anderledes ud end tidligere.

Væk er de lyserøde trøjer, væk er den farverige Lars Rasmussen og væk er ikke mindst en håndfuld profiler.

Og netop fraværet af disse profiler gør, at Ringkøbing i mine øjne igen må leve med at sidde nede på de bagerste pladser i bussen.

Navnene på de nyindkøbte spillere virker ikke med samme kvalitet som dem, der er sagt farvel til.

Ændringer i ligaen 2017/2018

Otte hold går i slutspillet (sidste sæson var det kun seks hold)

Fra sæsonen 2018/2019 består ligaen af 14 hold. Det betyder i denne sæson at:

  • Nummer 9-11 går på sommerferie efter grundspillet
  • Nummer 12 rykker IKKE direkte ned, men skal spille kvalkamp mod nummer 3 fra 1. division
  • Nummer 1 og 2 fra 1. division rykker direkte op

Klubben har godt nok købt X-factor i form af svenske Linnea Claeson, der er et stort navn i Sverige. Måske ikke så meget p.g.a. hendes evner på håndboldbanen, men derimod hendes politiske arrangement og liv på sociale medier. Det er nu nok ikke derfor Ringkøbing har købt den tidligere ungdomslandsholdspiller fra Sverige. Jeg er spændt på hvad Claeson kan gøre for Ringkøbing.

Klubben har det grundlæggende problem, at man udklækker unge spillere til at være de bærende profiler, hvorefter de stort set altid rejser videre til en større klub.

Det sker år efter år. På den baggrund må man virkelig anerkende, at klubben har fundet permanent plads i ligaen.

Det er desværre virkeligheden for de små klubber at være fødekæde, men jeg har altid beundret Ringkøbing for at kæmpe som de gør - for det er bestemt ikke dem, der får flest tv-kampe, mest omtale, trækker de store overskrifter eller lander de vilde aftaler.

Men jeg ser alligevel altid en vidunderlig og beundringsværdig indstilling. Ikke kun hos spillerne, men i høj grad også hos lederne i Ringkøbing Håndbold.