Håndbold

Nielsen: Nyfødt håndbold-baby til bal med de voksne

TV 2s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Aarhus United

Placering sidste sæson: -

Bud på slutplacering: 10

SK Aarhus findes ikke længere.

Hvor er jeg dog glad for, at man i landets næststørste by fandt folk, der havde visionerne og viljen til at fremtrylle den helt nye klub, Aarhus United.

I mange år har SK Aarhus udklækket en stribe talenter for så at se dem ryge videre til de større klubber. Derved havde klubben ikke mulighed for at kravle opad i tabellen eller skabe den nødvendige kontinuitet.

I spidsen for det nye projekt står Heine Eriksen. En af mændene bag de mange medaljer på ungdomsårgangene i Danmark og manden, der i årevis har haft Danmarks største talenter i sine hænder.

Det virker som lidt af et scoop at hente netop ham ind til at genstarte Aarhus. Men det er samtidig også første gang i årevis at Heine Eriksen skal være cheftræner for et klubhold. En spændende overgang.

Halvdelen af truppen er skiftet ud - primært med ligaspillere fra andre "bundklubber" eller fra topklubber, hvor spilleren har brugt det meste af sin tid på bænken. Jeg er overbevist om, at Heine Eriksen nok skal få noget godt ud af sin trup. Han evner om nogen at opdrage talenter, men er det nok til at flytte holdet fra sidste års placering? Næppe, er mit svar.

Der vil undervejs sikkert dukke nogle uventede point på, men jeg er spændt på om så ungt et mandskab kan spille stabilt over hele sæsonen.

Et helt nyt hold har den fordel, at de først skal til at skabe deres egen identitet og udtryk. De har muligheden for at bryde med nogle af de gamle SK-traditioner, hvoraf en af de grimme var. at man sidste sæson mere eller mindre katagorisk tabte alle tætte kampe.

Et af de første kapitler i fortællingen om Aarhus United er flytningen fra VR-Centret til Den Gamle Stadionhal.

Som århusianer må jeg understrege min udtalte begejstring for den beslutning. Hallen emmer af historie og håndboldminder.

Stadionhallen vil lægge sig som en beskyttende dyne over det nye hold, så flytningen er på alle måder vidunderlig og godt set af de nye ledere i århusiansk kvindehåndbold.

Hallen er nemmere at fylde - og det er alt andet lige sjovere at spille i en hal med få tomme sæder end i VR-Centret, der havde alt for mange tomme, grønne sæder.

Og med en fyldt hal og et ungt mandskab fyldt med gå-på-mod og iver, skal Aarhus United nok skabe problemer for sine modstandere.

Derefter må man i Aarhus håbe, at det endelig en dag lykkedes dem at holde fast på de flyvefærdige spillere, så klubben kan flytte sig væk fra bunden af den bedste række.