Håndbold

Nyegaard: Snublende sønderjyder tæt på slutspil

TV 2s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: SønderjyskE

Placering sidste sæson: 10

Bud på slutplacering: 9

Selv "Skansen" og dens fantastiske aura sikrer ikke SønderjyskEs herrer indgangen til det forjættede slutspilsland.

Legenden Morten Henriksen, som skabte så meget i og omkring det sønderjyske, måtte slukøret takke af med en skuffende 10. plads for fem måneder siden.

Henriksens assistent - Kasper Christensen - overtager cheftrænerposten, og han bliver assisteret af ingen ringere end den gamle landsholdskæmpe Lars Krogh Jeppesen.

Sportschef Simon Lindhardt, med den sjældne - og perfekte - kombination af sportslig indsigt, salgsmæssig kapacitet og kommunikativ evne, råder over en mere end godkendt økonomi, der burde give muligheder.

Det gør den også, men det kniber, når fangarmene strækkes ud efter de helt store fisk.

Senest gik rygterne på, at selveste Thomas Mogensen var i spil, men snøren holdt ikke, og han skal fra næste sæson optræde i grønt. En farve, der ikke er i høj kurs i grænselandet.

Holdet? Et rigtig fint et af slagsen.

I målet skal Kristian Dahl Pedersen give masser af energi, som han havde for vane oppe nordpå. I det nordsjællandske. Sammen med et andet energibundt: Thorsten Fries!

Selvfølgelig blæser der også nye vinde tæt på grænsen. Mest markant at Chris Holm Jørgensen får tildelt dirigentstokken sammen med erfarne Claus Kjeldgaard. Farvel til Gøran Sørheim. Pænt, net og tilforladeligt i norsk regi, men for ufarligt i længden.

Frederik Børm er ny anfører og sammen med Adam Nyfjäll skal han sikre, at de sønderjyske diger holder stand, selv når rigets mest kompetente skytter overdænger dem med skud.

Det bliver også d´herrer Børms og Nyfjälls lod at skabe plads til kammeraterne, når forsvar vendes til angreb.

Gør de det - skaber plads - vil Simon Kristiansen og Mattias Thynell være garanter for missiler fra både nære og fjerne horisonter. Måtte sigtekornene fra Kristiansen og Thynell være dårligt indstillede, står Aaron Mensing - flot U-21 VM for Danmark - og Alexander Hansen, klar i kulissen.

Fart, tempo, fest og god stemning er synonymer for håndbold i "Skansen". Fest og god stemning kommer selvfølgelig til at afhænge af resultaterne, selv om de gæve sønderjyder som oftest er i godt humør - næsten - uanset hvad.

Med hensyn til fart og tempo er der kommet et par unge talenter til. Mikkel Møller – puha, det går stærkt – og Christian Jensen. Frække, som bare pokker. Ungdoms- og gå-på, ja sågar vovemod, når det er bedst.

De skal sikre, at der er i gang i kollegerne Kenneth Bach Hansen og Christoffer Fors.

Et rigtig fint hold, ikke sandt?

Alligevel tror jeg, det kommer til at knibe, når fårene skal skilles fra bukkene. Og det skal de jo om en otte måneders tid.

Jeg mangler DEN afgørende profil, der forvandler minus til plus i de helt tætte kampe.

Derfor må Børm & Co. nøjes med den mindst mulige fremgang.

Snublende tæt på, men altså blot fra plads 10 til plads 9.