Håndbold

Nielsen: De bliver ikke mestre igen

TV 2’s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Nykøbing Falster Håndbold

Placering sidste sæson: 1

Bud på slutplacering: 7

NFH bliver ikke mester igen.

Faktisk spår jeg dem en svær sæson. De går en hård tid i møde med både liga og Champions League. Det bliver en vanskelig kamp for træner Jakob Larsen at holde sine bærende spillere friske og skarpe i en lang turnering. Det kan næsten ikke undgå at koste i den hjemlige liga.

Ny træner, ny anfører, ny spillestil og debutant i Champions League.

Der bliver kul på i Nykøbing Falster. Det eneste, vi kan være helt sikre på med det nye set up på Falster er, at opbakningen i Power Arena forbliver den samme. Dameligaens bedste og mest trofaste publikum er nok ikke blevet mindre begejstret for de gulblusede efter de leverede varen i sidste sæson og hev guldet hjem.

Jakob Larsen er hentet hos GOG i herreligaen og stilen bliver helt sikkert en anden end man er vant til i NFH. Jakob Larsen har altid gjort en dyd ud af et stabilt 6:0 forsvar og en stærk kontrafase.

Skiftet fra det offensive og til tider meget flagrende, hullede forsvar til traditionelle 6:0 muliggøres bl.a. af indkøbet af Mathilde Nielsen, Anna Lagerquist og Tiril Merg. Alle tre med stor styrke i det etablerede og flade forsvar, og alle tre med størrelsen og muskelmassen til at holde de fleste angrebsspillere stangen.

Men hvad gør det flade 6:0 for NFH’s berygtede kontrafase, det betyder jo også at Kristina ”Mulle” Kristiansen ikke altid er at finde i forsvaret? Vi så det på landsholdet, hvor hun mere eller mindre forsvandt p.g.a. manglende forsvarsevner og fysik.

Umiddelbart bør det dog ikke blive et problem, men det kræver at Mulle accepterer rollen og ser mulighederne i at starte kontraen fra bænken, og derved samtidig få muligheden for en snak med træneren i løbet af kampene.

Meget af NFH’s spil har været bygget op omkring Mulles hurtige håndboldspil – og det vil det helt sikkert fortsat være. Hun vil stadig have mulighed for at styre kontrafasen, men skal blot tilpasse sin timing, når hun kun kommer på en halvbanes løb.  Men i min optik behøver det ikke betyder et farvel til en skarp kontrafase, at man har sin bedste boldbærer og overblik siddende på bænken i forsvarsspillet.

Jeg har store forventninger til holdet nye indkøb, Anna Lagerquist, på stregen. Udover at være en fremragende angrebsstreg, der helt sikkert nok skal få gavn af samarbejdet med Mulle, så er hun dygtig i forsvaret og må indeholde stærke lederegenskaber siden hun efter så kort tid på holdet allerede er gjort til anfører.