Håndbold

Nielsen: Dag ét i Silkeborg efter måldronningen

TV 2s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Silkeborg-Voel

Placering sidste sæson: 5

Bud på slutplacering: 6

Hvor står Silkeborg/Voel KFUM uden Trine Troelsen?

Jeg tror, at man også i den midtjyske klub går rundt og er lidt usikker på svaret.

Den tidligere landsholdsspiller er taget til FCM, og med hende forsvinder en udtalt nøglespiller.

Den direkte afløser kender vi, og hun er god. Landsholdsspiller Anna Sophie Okkels. Den uortodokse back fra SK Aarhus kunne på nogle få punkter sagtens minde om Trine Troelsen. Hun er eksempelvis alt andet end bange for at skyde.

Jeg er en anelse bekymret. Okkels besidder store individuelle kvaliteter og er en rigtig matchvinder-type, men jeg har meget svært ved at se hendes spillestil forenet med Silkeborg/Voels rytmiske flow i angrebet. Lykkes det for Jakob Andreasen at knække koden og endnu engang at skabe et harmonisk angrebsspil, så bliver Silkeborg/Voel brandfarlige for alle modstandere.

Ændringer i ligaen 2017/2018

Otte hold går i slutspillet (sidste sæson var det kun seks hold)

Fra sæsonen 2018/2019 består ligaen af 14 hold. Det betyder i denne sæson at:

  • Nummer 9-11 går på sommerferie efter grundspillet
  • Nummer 12 rykker IKKE direkte ned, men skal spille kvalkamp mod nummer 3 fra 1. division
  • Nummer 1 og 2 fra 1. division rykker direkte op

Anna Okkels bringer vildskab, fysik og power og sammensat med bl.a. Jette Hansen og Stine Skogrands elegante og velovervejede spil, har holdet pludselige mange facetter at spille på.

I det hele taget er der skiftet meget ud i Silkeborg/Voel. Det er også farvel til forsvarets vigtige Daniella Dragojevic. Her har klubben skiftet godt ud ved at hente Camilla Fangel i hedengangne SK Aarhus. Nu kommer hun op på en lidt større scen. Fangel har gennem en flot udvikling for SK Aarhus, og vil bringe en masse saft og kraft i forsvaret, hvor hun kommer til at skabe en stæk midterakse sammen med Rikke Iversen.

Iøjnefaldende bliver det sikkert også med ankomsten af Tertness-bagspilleren og Brigitte Karlsen og fløj-tabet af landsholdsbobler Freja Cohrt.

Jeg er fuld af respekt for Silkeborg/Voel KFUM. De har evnet at skabe store resultater via hårdt arbejde og sunde værdier.

De har i to år stået på tærsklen til den absolutte top, og jeg tvivler på, at det sker i år. Ligaen bliver ekstremt tæt, og topholdene bliver sikkert med dem med den største bredde og færreste skader. Her imødeser jeg et stort problem for Silkeborg/Voel.