Håndbold

Eggert: - Meget nemmere for mig at være håndboldspiller

Håndboldstjernen Anders Eggert gjorde tirsdag comeback i dansk håndbold, da han og Skjern vandt Super Cuppen.

I 2006 forlod Anders Eggert Danmark til fordel for en tilværelse i tysk håndbold og Flensburg.

Med undtagelse af en enkelt sæsons afstikker til Skjern har han spillet i Flensburg-Handewitt, indtil han i denne sæson er vendt hjem til netop Skjern.

Det har været mærkeligt, og der har selvfølgelig været mange øjne rettet mod mig

Anders Eggert, prof. håndboldspiller

Skiftet fra Bundesligaen til den danske liga har især uden for banen været en kæmpemæssig forskel for den 35-årige fløjspiller.

- Det er lidt mere roligt. Der er meget mere tid og færre rejser. Programmet bliver passet bedre til. Der bliver passet til til familie. Der er mange ting udenfor, som gør det meget nemmere for mig at være håndboldspiller, samtidig med at der egentlig er den samme fornemmelse inde på banen, og man går stadig ind for at vinde, siger Anders Eggert til TV 2 SPORT.

- Når vi træner og arbejder, minder det meget om livet i Tyskland. Det er professionelt, alle ting bliver optimeret, og vi gør alt for at vinde alle kampe, vi spiller.

Anders Eggert scorede otte mål, da han tirsdag gjorde comeback i dansk håndbold. Video: Bo Bentsen

Tirsdag gjorde han så officielt comeback i dansk håndbold, da han og Skjern vandt Super Cuppen overbevisende med en timålssejr over de danske mestre fra Aalborg.

Tårnhøje forventninger

Eggert har scoret et hav af mål i Tyskland og for det danske landshold, og med otte scoringer i 27-17-sejren over Aalborg indfriede han de høje forventninger, der har ligget på hans skuldre.

- Det har været mærkeligt, og der har selvfølgelig været mange øjne rettet mod mig. Jeg kan også godt mærke, at mine egne forventninger er tårnhøje, siger Anders Eggert.

- Jeg vil gerne hjem og levere. Jeg er ikke kommet hjem for bare at spille stille og roligt og være på retræte. Det er for at få - i hvert fald – tre rigtig sjove år i Skjern, og det, synes jeg, er gået rigtig godt indtil videre, men jeg kunne godt mærke spændingen, da jeg skulle på banen igen. Det var lidt anderledes end i Tyskland, hvor det jo trods alt har været det samme i mange år.

- Det at komme hjem har givet mig følelsen af at prøve noget nyt, starte lidt forfra og prøve nogle sjove ting igen. Det har givet lidt spænding igen. Det var rigtig sjovt at stå derinde igen.

Tid til mere

Anders Eggert har været vant til en hverdag med mange og lange rejser til udebanekampe i Tyskland, samtidig med at Flensburg-Handewitt som oftest har spillet et hav af kampe i de europæiske turneringer.

Derfor har han været så presset til tider, at landsholdet har været valgt fra, men han håber, det ikke bliver aktuelt igen.

- Mine ambitioner er i princippet de samme, som de altid har været. Jeg har aldrig frivilligt valgt at sige fra til noget som helst. Problemet er, at jeg nogle gange har været tvunget af omstændighederne. Jeg vil rigtig gerne spille på landsholdet. Jeg vil rigtig gerne spille for Skjern. Jeg vil rigtig gerne vinde en helt masse. Jeg håber, jeg kan vinde mange titler på Skjern og landsholdet fremover, siger Anders Eggert til TV 2 SPORT.

Skjern slog Aalborg med 27-17 i Super Cuppen. Video: TV 2 SPORT