Håndbold

Nyegaard: BSV to skridt frem – men i tilbagegang nu?

TV 2’s håndboldeksperter Bent Nyegaard og Trine Nielsen varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: BSV

Placering sidste sæson: 3

Bud på slutplacering: 2

Nyegaard vurderer

Rubrikken kan virke lidt kryptisk, men det er af gode grunde.

Først og fremmest spillede Peter Bredsdorffs drenge en forrygende sæson 2016-17, hvor de var umådelig tæt på at gøre det umulige.

I min optik er det tæt på umuligt at rejse Europa tyndt og samtidig have overskud til hjemlandets opgaver.

Danske hold er pisket til at spille ”smalt”, hvis ikke det europæiske eventyr skal ende i et mareridt.

Sebastian Skube, Markussen, Knudsen og alle de andre glade drenge vandt i Kiel, tvang både Flensburg og Veszprem til at måtte gøre deres ypperste for at få sejre på hjemmebane.

Jeg tror på Nøddesbo og hans kammerater i en DM-finale. Selv om konkurrencen er hårdere end nogensinde.

Bare rolig, der er mere endnu. Selv mod PSG kunne BSV-spillerne kigge hinanden tilfredse i øjnene.

Kun én gang gik det galt. Ude mod Barcelona, og det er såmænd sket for større klubber end Bjerringbro-Silkeborg.

Videre fra ”dødens Pulje” og exit i 1/8-finalen mod MOL-Pick Szeged.

Et europæisk togt på absolut højniveau.

Det kostede. Finalen i Santander Cup tabte BSV overraskende stort 27-20 til Skjern, og da DM-semifinalen, 3. kamp mod Aalborg, gik ind i sin afgørende fase – var Sebastian Skube, der havde været sit holds helt store omdrejningspunkt, slidt helt ned til sokkeholderne.

Samtidig så Markussen småskadet ud og ja, så var der jo ham der Sagosen.

Lige ved og næsten…!

På trods af et finale- og et semifinalenederlag så jeg et Peter Bredsdorff-mandskab i flot fremgang.

Det gør jeg stadig, men lægger ikke skjul på, at risikoen for igen at slide meget på stamspillerne så absolut er tilstede.

Balancen på Bredsdorffs mandskab halter. Godt nok råder cheftræneren over 6 bagspillere, men det er inklusiv Kasper Olsen og den hjemvendte legende Mads Øris Nielsen. Samtidig tyder meget på, at Nikolaj Øris Nielsen - igen-igen – vil være der uden at kunne bidrage i samtlige kampes minutter.

Allan Damgaard vil blive stærkt savnet.

Til gengæld er der rigeligt af stregspillere, og jeg går ingen for nær, når jeg – ligesom åbenbart den ganske nation – klapper af Jesper Nøddesbos tilbagevenden til fædrelandet.

Nogle gange kan jeg frygte for, hvor sulten en spiller er efter mange år i udlandet. Eller om fysikken kan holde. Den frygt er ikke til stede i Nøddesbos tilfælde.

Tilbage til balancen. Peter Bredsdorff er helt på det rene med, at forudsætningerne har ændret sig. Forsvarsmæssigt skal der tænkes nyt, når det gælder inkorporeringen af Nøddesbo og Knudsen.

Damgårds hurtige fødder er væk, og de aldrende herrer er ikke forsvarsspecialister. Til gengæld er problemerne ikke så store, når først de har fået færten af den umiddelbare modspiller. Så bider de sig fast. Arbejdsområderne må blot ikke blive for store.

Det skal blive spændende at se, hvordan Bredsdorff løser det.

Til gengæld er der fuld valuta, når forsvar vendes til angreb. Selv om han bestemt ikke er tilhænger af spillet 7 mod 6, lægger cheftræneren ikke skjul på, at med to stregspillere på så højt niveau, ligger der en 7 mod 6-nøgle, der skal aktiveres.

Ihukommende at Markussen – som den startende – og Skube har specielle kompetencer i netop det spil, kan den nøgle blive helt afgørende, når stregerne skal slås på det midtjyske taktikbræt.

Ambitionen er givet på forhånd.

Søren Rasmussen & Co. jagter finaler i både pokalturneringen og i 888-Ligaen, ligesom en kvalifikation til gruppespillet i EHF-turneringen står højt på ønskesedlen.

Og … så venter alle i Silkeborg og omegn på Johan

Hansens tilbagevenden. En korsbåndsskade har holdt superfløjen ude siden uheldet sidst i februar. Meldingen lyder på comeback inden jul.

Jeg tror på Nøddesbo og hans kammerater i en DM-finale. Selv om konkurrencen er hårdere end nogensinde.

Sker det, ændrer jeg min rubrik til:

BSV, tre skridt frem!

Mislykkes det - selvfølgelig afhængig af omstændighederne – fastholder jeg min rubrik minus spørgsmålstegnet:

To skridt frem, BSV – men nu i tilbagegang.