Håndbold

Polman irriteret over 'shitty' dommere: - Dem har jeg ikke savnet

Estavana Polman var alt andet end tilfreds med dommerpræstationen, da Team Esbjerg mandag aften tabte ligapremieren til Nykøbing Falster Håndboldklub.

Mandag aften var i den grad en blandet fornøjelse for Team Esbjergs Estavana Polman.

Lad os tage det positive først: Hun kunne glæde sig over at være tilbage på håndboldbanen efter endt barselsorlov.

- Det er dejligt, men lort at vi tabte. Jeg har savnet håndbold meget, ikke lige da jeg var gravid, men bagefter, siger Estavana Polman til TV 2 SPORT.

Og så til det negative. For det er tilsyneladende ikke alt ved håndbolden, som den hollandske profil har længtes efter.

- Jeg har ikke savnet de her 'shitty' dommere. Dem har jeg ikke savnet. Det er utroligt, siger hun.

Ikke nok med, at Team Esbjerg måtte indkassere et bittert premierenederlag på 24-26 til de danske mestre fra Nykøbing Falster Håndboldklub, så fik Polman også problemer med kampens dommere.

Hollænderen fik både et gult kort og en to minutters udvisning for brok i løbet af kampen, og det overskyggede efterfølgende glæden ved at være tilbage på håndboldbanen.

- Kunne du ikke se det? Det var utroligt. De har en masse nye regler, så man må ikke sige noget. Come on. Det er forfærdeligt, det må jeg sige. Normalt siger jeg aldrig noget, men det her er lavt niveau, siger Estavana Polman til TV 2 SPORT.

DHF slår hårdt ned på brok

Og faktisk er det slet ingen tilfældighed, at Estavana Polman blev straffet for at brokke sig lidt for meget.

For, som hollænderen selv henviser til, har Dansk Håndbold Forbund (DHF, red.) op til denne sæson bedt dommerne om at slå ekstra hårdt ned på brok fra spillere og trænere.

Det fortalte Bjarne Munk Jensen, der er formand for DHF's elitedommerudvalg, til TV 2 SPORT den 19. august.

- Det er bestemt stadig okay med spontane, afdæmpede udbrud over en kendelse. Men fortsætter en spiller med at brokke sig, så skal der falde en straf - fx en påtale, en advarsel eller en udvisning.

- Der kan også komme to plus to minutters udvisning, hvis en spiller ikke kun kommer med en spontan ærgelse over en udvisning, men fortsætter med at brokke sig, forklarede Bjarne Munk Jensen. 

Og den nye og skærpede linje fra dommerne faldt altså ikke i Estavana Polmans smag i sæsonens første ligakamp.

Alligevel var hun dog heller ikke sen til at placere skylden for nederlaget hos sig selv og resten af holdet - ikke hos dommerne.

- Vi må kigge på os selv. Jeg var ikke god nok i dag, så jeg må steppe op. Jeg ved, hvor mit niveau er, men jeg skal træne hårdt for at komme derop igen, siger Estavana Polman.

I næste spillerunde skal Team Esbjerg møde oprykkerholdet Ajax København.