Håndbold

Landsholdskomet afviser interesse og binder sig til Viborg

Line Haugsted havde en klausul, der gav andre klubber mulighed for at købe hende ud i Viborg til sommer. Nu har hun i stedet forlænget til 2021.

Hun er bare 22 år, allerede en profil i håndboldligaen og efterhånden også en etableret landsholdsspiller. 

Og så er hun eftertragtet. 

Faktisk er det netop interesse fra andre klubber, der gør, at Line Haugsted nu har forlænget sin kontrakt med Viborg HK til 2021, selv om der var næsten to år tilbage af hendes tidligere aftale med midtjyderne. 

Den gamle kontrakt, som kun var ét år gammel, indeholdt nemlig én bestemt passus, der kan give enhver klubdirektør dårlig nattesøvn: En frikøbsklausul. 

- Jeg havde en option næste år på, at jeg kunne købes ud af kontrakten, bekræfter Line Haugsted over for TV 2 SPORT. 

Så da Viborg fik nys om, at andre klubber overvejede at betale det beløb, der ville løsrive Haugsted fra hendes Viborg-kontrakt efter denne sæson, skyndte den midtjyske traditionsklub sig at hive landsholdskometen hen til forhandlingsbordet.

Nu er den gamle kontrakt revet over, og i stedet har Line Haugsted underskrevet en ny aftale, der gælder for denne sæson og tre sæsoner efter det. 

- Jeg føler både, jeg kan få indfriet mine sportslige mål, og så passer det hele også bare på det personlige plan. Jeg har min familie tæt på, og det betyder meget for mig. Så det hele går ligesom op i en højere enhed her, forklarer Haugsted sin beslutning over for TV 2 SPORT. 

- Mavefornemmelsen har bare været der, så det var en let beslutning, siger hun og bekræfter, at hun har fået henvendelser fra både danske og udenlandske klubber. 

- Ja, det har jeg, men jeg har ikke lyst til at kommentere på hvad og hvor, siger den 22-årige bagspiller, der kom til Viborg fra Odense sidste sommer, og som imponerede til EM sidste år - hendes første slutrunde med A-landsholdet. 

Line Haugsteds nye Viborg-kontrakt indeholder i øvrigt også en klausul.

Udenlandske klubber har mulighed for at købe landsholdskometen ud af aftalen i 2020 - ét år før kontraktudløb - hvis det skulle blive aktuelt.