Håndbold

Pytlick og Odense må vente på dom for pokalfadæse

Jan Pytlick havde Mie Højlund på Odenses holdkortet og på bænken i pokalkampen mod Aarhus. Men hun var ikke spilleberettiget til kampen. Scanpix / TV 2 SPORT

Odense risikerer at blive smidt ud af pokalturneringen, selv om fynboerne vandt over Aarhus United i ottendedelsfinalen.

Der går en lille uge endnu, inden storsatsende Odense Håndbold ved, om klubben stadig er med i pokalturneringen eller ej. 

Som TV 2 SPORT afslørede tirsdag aften, har Dansk Håndbold Forbund åbnet en disciplinærsag mod Odense Håndbold, der risikerer at blive smidt ud af turneringen for brug af en ulovlig spiller.

Landsholdsspilleren Mie Højlund var både skrevet på holdkortet til ottendedelsfinalen mod Aarhus United og sad på bænken i træningstøj under kampen, som Odense vandt 21-18. Men Odense havde ikke Højlunds spilletilladelse på det tidspunkt, viser dokumenter, som TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af.

TV-billederne fra pokalkampen viser tydeligt, hvordan Mie Højlund sidder i sin Odense-træningsdragt på bænken under kampen

De to klubber havde oprindeligt indtil torsdag klokken 12 til at fortælle deres version af miseren til Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg, men nu har udvalget besluttet at forlænge behandlingen af sagen. 

- Da det er en pokalkamp og ikke en ligakamp, har vi lidt mere tid til at undersøge sagen end normalt. Derfor har vi besluttet at lave en ekstra høringsrunde, da vi har nogle ting, vi gerne vil have undersøgt nærmere. Så vi har meddelt klubberne, at vi arbejder på at have en afgørelse ude på torsdag klokken 12, siger disciplinærudvalgets formand Jens Bertel Rasmussen til TV 2 SPORT. 

Mie Højlund er skulderskadet og var ikke på banen i kampen, men fordi hendes navn står på kamprapporten, var hun alligevel officielt en del af opgøret. 

Holdkortet fra pokalkampen den 30. august viser, at Mie Højlund fremgik som en del af Odenses trup mod Aarhus.

Hvis Odense Håndbold bliver kendt skyldig i at have benyttet en spiller uden den fornødne spillertilladelse, vil det ifølge ligareglementets paragraf 11 stk. 2 betyde, at klubben får en bøde og bliver taberdømt af kampen.

I reglementet står der, at 'det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettiget, medfører bøde samt tab af kamp'.

- Ud fra reglementet skal alle spillere på holdkortet være spilleberettiget. Det har vi fået bekræftet, at det er den pågældende spiller ikke. Så vi har en klar forventning om, at Odense bliver taberdømt i den her kamp, sagde Mads Winther, bestyrelsesmedlem i Aarhus United til TV 2 SPORT.

Historisk er lignende sager dog alligevel ikke altid endt med, at et hold blev taberdømt. I 2013 undlod disciplinærudvalget at taberdømme Skanderborg, selv om klubben i en kamp i 1. division havde en spiller på bænken, der ikke var spilleberettiget, og hvis navn var angivet på holdkortet.

Bliver Odense taberdømt i denne sag, overtager Aarhus United pladsen i pokalkvartfinalen, hvor Viborg er modstanderen.