Håndbold

TOP 10: Her er fremtidens håndboldstjerner

Se, hvilke talenter der kommer til at dominere fremtidens håndboldmesterskaber i denne top 10 over de mest lovende spillere i sporten.

De fleste håndboldfans kender stjerner som Nikola Karabatic, Mikkel Hansen, Kiril Lazarov og Uwe Gensheimer.

Men ligesom i alle andre sportsgrene står ungdommen på spring og er klar til at indtage scenen, når de etablerede stjerner nærmer sig karrierens efterår.

Men hvem er det, der bliver den næste verdensklassemålvogter? Hvem kommer til at bombe ude fra tremeterstregen, og hvem kommer til at skabe kaos inde på stregen? Det satte TV 2 SPORT sig for at undersøge.

Vi allierede os med to aldeles håndboldkyndige hoveder for at kåre de ti største talenter i håndboldenverden lige nu.

Bent Nyegaard - håndboldekspert på TV 2 SPORT og Ribe-Esbjergs Rasmus Boysen, der ved siden af karrieren som håndboldspiller driver hjemmesiden Hballtransfers.com.

TOP 10: De største håndboldtalenter

 1. Dika Mem (født i 1996) - Frankrig

  Dika Mem (i forgrunden) er allerede en fast del af mægtige Barcelona

  Mål for Tremblay i LNH Star Ligue:

  93 mål i 24 kampe

  Mål for FC Barcelona:

  Champions League: 29 mål i 18 kampe
  Liga Asobal: 81 mål i 29 kampe

  Mål for det franske A-landshold: 7 mål i 10 kampe

  Rasmus Boysen: Den franske højreback var et lyspunkt på Frankrigs hold under U-21 VM slutrunden i sommer. Han er gennembrudsstærk, skudstærk og kan dække op. Et svar på det problem franskmændene har haft på højreback de seneste år.

  Bent Nyegaard: Dika Mem er en af de mest spændende højrebacks, vi har set længe. Han er hurtig, spændstig og så skyder han godt. Ovenikøbet er han  i en af de bedste skoler overhovedet. I Barcelona, hvor han endda får lov til at spille. Lidt ligesom Lasse Andersson før han desværre blev skadet.

 2. Jerry Tollbring (født i 1995) - Sverige

  Jerry Tollbring i aktion for sin tidligere klub IFK Kristianstad i Champions League

  Mål for IFK Kristianstad i CL:

  142 mål i 28 kampe

  Mål for det svenske A-landshold:

  72 mål i 21 kampe

  Rasmus Boysen: Den lille, finurlige og lynhurtige svenske venstre fløj har allerede præsteret stort for det svenske A-landshold og for IFK Kristianstad i Champions League. Nu skal han til Rhein-Neckar Löwen - og fremtiden ser meget lys ud. 

  Bent Nyegaard: Fræk som bare fanden. Teknisk vidunder. Nervesystem der passer til de store øjeblikke. Det vil sige - ingen synlige nerver. Et eksempel. Super Cup RNL-Kiel. Med 2 sekunder igen scorer han fra en venstre fløj og sikrer omkamp. Målmanden mod ham var Landin. Så har man taget et nyt skridt i karrieren.

 3. Lasse Møller (født i 1996) - Danmark

  Lasse Møller kan også blive en mand på fremtidens landshold.

  Mål for GOG:

  67 mål i 23 kampe

  Mål for det danske U-21 landshold:

  142 mål i 23 kampe

  Rasmus Boysen: Han bar Danmark gennem U-21 VM. Blev turneringens MVP, topscorer og mest assisterende spiller. Komplet. Stærkt skud, men i særdeleshed også et sjældent set overblik - og så kan han dække op. 

  Bent Nyegaard: Hvor gør næste aflevering mest ondt på modstanderen? Ok, dèr, og så kommer den i det område. Jeg nævner blot lige en ting ekstra om Lasse, der gør og kan det meste. Tror det var mod Frankrig i semifinalen: så lavede han da bare lige en perfekt udført kringle. Og selvfølgelig var bolden skudt diagonalt med en fuldstændig perpleks målmand til følge... Verdensklasse.

 4. Xoan Ledo (født i 1996) - Spanien

  Xoan Ledo er allerede i stald hos Barcelona

  Rasmus Boysen: Den spanske målvogter gjorde livet surt for Danmark i U21 VM-finalen. Han er ikke verdens højeste målvogter, men til gengæld en af de mest forudseende og reaktionsstærke. Man kunne også have valgt Julien Meyer fra Frankrig til listen. De to minder ekstremt meget om hinanden, og bliver begge verdensklasse målvogtere i fremtiden.

  Bent Nyegaard: Efter at have set både Julien Meyer og Xoan Ledo i flere kampe kan jeg konstatere, at kampen er meget lige. Jeg synes dog, at Julien har et højere bundniveau, og det er en meget vigtig egenskab for en målmand. Men Xoan Ledo er i stald hos giganterne fra Barcelona, og de er kendt for at spytte gode målmænd ud.

 5. Kylian Villeminot (født i 1998) - Frankrig

  Kylian Villeminot var outstanding under den seneste U-19 slutrunde i Georgien

  Mål ved U-19 VM i Georgien:

  60 mål på 81 forsøg i 9 kampe

  Rasmus Boysen: Han er allerede blevet kaldt den nye Nikola Karabatic. Ved U19 VM i Georgien viste han hvorfor. Over hele turneringen var han det stærke franske ungdomslandsholds vigtigste kort. Det toppede han i finalen mod Spanien, hvor han scorede 13 gange på 14 forsøg. Endnu en spiller, der er udklækket hos Montpellier.

  Bent Nyegaard: Ham er jeg dybt imponeret over. Én ting er, at drengen kan det meste, men her har vi at gøre med en fyr, der - stort set - hele tiden har en vision og fornemmelse, der gør, at hans afleveringer altid ender der, hvor de gør absolut mest nytte. Ham følger jeg intensivt de næste år.

 6. Nedim Remili (født i 1995) - Frankrig

  Nedim Remili fik meget tillid ved VM i Frankrig i år

  Mål for Creteil i LNH Star Ligue:​

  172 mål i 40 kampe

  Mål for PSG i LNH Star Ligue:

  77 mål i 24 kampe

  Mål i Champions League for PSG:

  81 mål i 19 kampe

  Rasmus Boysen: Endnu en af de unge franskmænd, der allerede har fået sit gennembrud på det franske landshold. Han er også blevet løsningen på det franske storhold PSG's tidligere problemer på højre back-positionen. Fysik stærk, hårdt skud, gennembrudsstærk og defensivt god - komplet. Desuden har han i en ung alder spillet på topplan i flere år i træk.

  Bent Nyegaard: Svært at tilføje mere end hvad Rasmus allerede har nævnt. I kamp med Dika Mem på højrebacken for franskmændene. Trækker dog foreløbigt det længste strå, da hans erfaringsniveau ligger en tak eller to over. 

 7. Blas Janc (født i 1996) - Slovenien

  Blaz Janc i kamp mod Danmark ved OL i 16

  Mål for RK Celje i Champions League:

  188 mål i 49 kampe

  Mål for det slovenske A-landshold:

  82 mål i 22 kampe

  Rasmus Boysen: Når vi snakker om talenter, kan man heller ikke komme udenom slovenske Blaz Janc. Da den slovenske landstræner Veselin Vujovic for 1. gang udtog ham foran store navne som Marguc og Gajic, rystede mange på hovedet, men han har toppræsteret lige siden. Er allerede blandt de fem bedste i verden på sin position, men kan via sin højde og fysik også bruges på højre back.

  Bent Nyegaard: Han er teknisk meget velfunderet. Fantastisk kontraspiller. Sin taktiske fornemmelse viser han i sit forsvarsarbejde. Og så han han mere eller mindre slået to etablerede og topklasse højrefløje af i Marguc og Gajic. Det tæller også med.

 8. Nikola Bilyk (født i 1996) - Østrig

  Bilyk i kamp for Kiel, hvor han har fået chancen hele sæsonen

  Mål for Fivers Margareten i Østrigs bedste række:

  468 mål i 102 kampe

  Mål for THW Kiel: 

  Bundesliga: 122 mål i 33 kampe
  Champions League: 50 mål i 16 kampe

  Mål for østrigs A-landshold:

  76 mål i 20 kampe

  Rasmus Boysen: Det østrigske supertalent kom lidt ud af ingenting, da han ved U20-EM i Østrig i 2014, hvor han egentlig kun var U18-spiller, blev både topscorer, bedste playmaker og MVP ved slutrunden. Han er også allerede en fast del af Østrigs landshold. Han har et stort overblik, dækker godt op, skyder klogt og er god på gennembrud. Desuden har han grebet de chancer han har fået på et kriseramt Kiel hold i sidste sæson.

  Bent Nyegaard: En mere normal udvikling. I lære i Kiel, hvor han lærer sin metier "The Hard Way". Masser af tid på bænken, og han skal virkelig slås for sine spilleminutter. Har brug for at spille mere efter min mening, men har dog grebet chancen de gange han har fået den. 122 mål for Kiel i en sæson er flot, omend de ikke spillede deres bedste af slagsen.

 9. Ludovic Fabregas (født i 1996) - Frankrig

  Et brøl under slutrunden i Frankrig fra den unge streg

  Mål for Montpellier i LNH Star Ligue: 

  135 mål i 60 kampe

  Mål for Montpellier i Champions League:

  66 mål i 24 kampe

  Rasmus Boysen: Som med så mange andre franske spillere er han et fysisk monster. Han fik sit store internationale gennembrud for det franske landshold ved VM på hjemmebane. Han er en udpræget tovejsspiller, som er godt på vej til at blive verdens bedste stregspiller.

  Bent Nyegaard: Der skal meget til at blive en del af stambesætningen på "Les Experts". Modenhed langt forud for sin alder. Samtidig en fysik, der ikke burde kunne præsteres af en 20-årig. Fremtidens mand.

 10. Sander Sagosen (født i 1995) - Norge

  Sander Sagosen er blevet hentet til PSG og har fået nummer 10

  Mål i Boxer Herrerligaen:

  359 i 65 kampe

  Mål i Champions League:

  45 i 12 kampe

  Mål for det norske A-landshold:

  214 i 38 kampe

  Rasmus Boysen: Når man snakker talent, kan man ikke komme udenom Sander Sagosen. I min optik er han det største talent i verden lige nu. Han er tæt på komplet. Glimrende i forsvarsspillet, vurderingsspillet, som skytte og på gennembrud. En mand, vi kommer til at se rigtig meget til fremover.

  Bent Nyegaard: Allerede i så ung en alder er han en personlighed, der styrer på både sit klub- og landshold. Jeg mindes ikke at have set en spiller være så mentalt stærk på det tidspunkt i karrieren. Han hev Norge hele vejen til en finale ved VM, de ellers normalt skal kigge langt efter. Det taler sit tydelige sprog.