Håndbold

EHF offentliggør navnene på Danmarks dopede modstandere

Der er blevet åbnet en sag mod det russiske håndboldforbund, efter tre spillere blev testet positiv for doping.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har nu offentliggjort navnene på de tre russiske spillere, der blev testet positiv for doping ved sommerens U19-EM.

Det drejer sig om Antonina Skorobogatchenko, Maria Duvakina og Maria Dudina. Alle tre spillere er blevet testet positiv for brug af midlet meldonium. Et dopingmiddel som også gav russeren Maria Sharapova karantæne fra tennissporten.

Den mest kendte af spillerne er 18-årige Skorobogatchenko, som også var med det russiske A-landshold til EM i 2016.

Dengang mødte hun blandt andet Danmark, hvor hun scorede en enkelt gang i kampen, der endte 26-26. 

Ved U19-EM mødte hun også Danmark. Denne gang var hun mere hård ved den danske skæbne, da Rusland gik videre til finalen med en sejr på 28-27. Holdet tabte sidenhen finalen.

Kan miste sølvmedaljerne

Det er fortsat uvist, hvornår Skorobogatchenko, Duvakina og Dudina testede positiv i løbet af turneringen.

EHF har dog tidligere meddelt, at én af de tre spillere blev testet positiv under gruppespillet, mens de to andre afgav positive tests i forbindelse med medaljekampene. 

Fordi der er tale om flere end to spillere på samme hold, har EHF nu åbnet en sag mod det russiske håndboldforbund. Ifølge EHF's regelsæt kan det ende med, at hele det russiske hold bliver diskvalificeret og mister sølvmedaljer.

EHF's kommunikationschef, JJ Rowland, oplyser til TV 2 SPORT, at det europæiske forbund i så fald skal tage stilling til, om Danmark så skal have sølvmedaljerne i stedet for.