Håndbold

Lauge kritiserer tætpakket program med to kampe på to døgn

Flensburg-Handewitt skal ved flere lejligheder spille to kampe på to døgn. Et tæt kampprogram, som ifølge danske Rasmus Lauge er problematisk.

45 timer.

Så meget – eller lidt – tid var der mellem torsdagens kamp i den hjemlige Bundesliga og lørdagens kamp i Champions League for de tyske vicemestre fra SG Flensburg-Handewitt.

Og dét billede fortæller meget godt historien om en efterårssæson, der byder på et meget tæt kampprogram for Flensburg-Handewitt – og de andre tyske Champions League-klubber.

Et kampprogram, som ifølge Flensborgs danske playmaker Rasmus Lauge er alt for komprimeret. Og kritikken sender han mod de rettighedshavende TV-stationer.  

- Champions League er en svær ting for os i år, fordi de kære medier – mest af alt TV – har valgt at lægge det, så vi har de her to kampe på to dage i et tætpakket program, forklarede Rasmus Lauge, da TV 2 SPORT fangede ham efter lørdagens Champions League-opgør mod Aalborg Håndbold.

En kamp, som gæsterne fra Danmark længe lignede en overraskende vinder af. Og selvom Flensburg-Handewitt dog endte med at hente en favoritsejr på 30-27, så var kampen ifølge Rasmus Lauge et tidligt bevis på, hvad det tætte kampprogram kan få af betydning.

- Det kan gøre det svært for os.  Det så man også i dag. Det kan måske være én af grundene til, at vi var lidt flade – at vi også spillede en kamp i torsdags, siger han.

I løbet af efteråret kommer det til at ske yderligere to gange, at Flensburg-Handewitt skal spille to kampe i løbet af to døgn. For eksempel i den kommende uge hvor Melsungen venter på udebane i Bundesligaen torsdag den 21. september, og  ungarske Telekom Veszprém er modstanderen på udebane i Champions League lørdag den 23. september.

Et billede, der gentager sig i november, hvor der venter udekampe mod Füchse Berlin og HC Meshkov Brest indenfor to døgn.

- Så det kan godt blive svært for os. Specielt når vi to af gangene har en rejsedag imellem på vores frie dag. Det bliver ikke til meget restitution der. Så det bliver spændende at se, hvordan vi løser det, siger Rasmus Lauge.

Også Rasmus Lind, der er dansk målmand i Flensburg-Handewitt, genkender billedet, som Rasmus Lauge tegner.

- Det fylder jo meget, fordi vi spiller rigtigt, rigtigt mange kampe. Både i ligaen, i pokalturneringen og nu også i Champions League. Der kommer jo kampe hele tiden, så det er ikke ret meget restitution man har. Det er jo kampe nærmest hver anden eller tredje dag, siger Rasmus Lind til TV2  SPORT.

Det er langt fra første gang, at en håndboldspiller kritiserer det tætte kampprogram. Især den danske landsholdsprofil Mikkel Hansen har længe været fortaler for at mindske antallet af kampe.