En af verdens bedste i forsvaret skal lære håndboldkvinder nye tricks

I årevis blev han regnet som en af klodens bedste herreforsvarsspillere. Den erfaring skal Lars Jørgensen give videre til kvindelandsholdet.

Se Danmark-Slovenien direkte tirsdag klokken 20:50 på TV 2

Da de danske håndboldkvinder mandag mødte ind til landsholdssamling, var det ikke kun gensynshilsener, der blev udvekslet spillere og stab imellem.

For et nyt ansigt var nemlig at finde i lejren, hvorfor fremstrakte velkomsthænder var en del af første dag for kvindelandsholdet.

Ansigtet er dog slet ikke nyt i dansk håndbold. Tværtimod.

Højrehånden, som møder håndboldkvinderne mandag formiddag, har en hæderlig harpiks-historik. Den tilhører herrelandsholdets mangeårige forsvarsstyrmand Lars Jørgensen. Fremover får han og spillerne formentlig hilst en hel del gange på hinanden. Mandag påbegyndte han nemlig tilværelsen som ny assisterende landstræner for kvindelandsholdet.

- Det er en fantastisk mulighed at få. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Lars Jørgensen, der tilbage i juni blev offentliggjort som ny assistent for landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Lars

Klavs Bruun Jørgensen

Her – mere end tre måneder senere - er Lars Jørgensen så for første gang samlet med kvindelandsholdet. Et landshold, hvor flere profiler glæder sig til at lære af holdets nye assistent, der har sin ekspertise i særligt den defensive ende af banen:

- Årh, det glæder jeg mig rigtig meget til. Han er kendt for sit forsvarsspil, og jeg kan godt lide at dække op, så jeg glæder mig til at lære rigtig meget af ham. Det bliver rigtig interessant, tror jeg, siger Stine Bodholt Nielsen.

- Hans store spidskompetence, går jeg ud fra, bliver forsvaret. Det bliver rigtig fedt at se, hvad han kan komme ind med. Han var jo selv en rigtig dygtig forsvarsspiller, så det er klart, at han kan give en masse gode fif til dem, som dækker foran mig, lyder det fra målvogter Sandra Toft.

- Jeg tror klart, han kan hjælpe på forsvaret og bidrage med nogle gode tricks. Jeg havde egentligt glædet mig rigtig meget til den her samling og til at møde ham. Jeg tror, han kan bidrage rigtig godt til det her hold, siger Anne Mette Hansen, der ikke kan træne med på banen på grund af en alvorlig knæskade.

Klavs Bruun Jørgensen var med til at hente Lars Jørgensen til storsatsende AG København.
Klavs Bruun Jørgensen var med til at hente Lars Jørgensen til storsatsende AG København. Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Klavs Bruun Jørgensen har tidligere arbejdet sammen med sin nytiltrådte assistenttræner. Først kortvarigt som holdkammerater i Virum-Sorgenfri og senere hen længere tid på herrelandsholdet. Og så igen fra 2009-2011 som træner og spiller i AG København.

Særligt hos sidstnævnte fik Klavs Bruun Jørgensen ved selvsyn set, at Lars Jørgensen havde andet at byde på end hårde tacklinger og tæt opdækning:

- Han er jo kendt som en rigtig dygtig forsvarsspecialist, og det er jeg sikker på, vi får god gavn af. Men derudover er han også generelt skarp på spillet og har altid gået op i, hvad der er foregået.

- Han er ikke en spiller, der bare er kommet og blevet trænet - han har altid involveret sig. Det gjorde han især, da jeg var træner i AG København. Så der har jeg kendskab til ham fra. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Lars, siger kvindelandstræneren.

Selv håber Lars Jørgensen – der nåede 192 landskampe – at kunne bidrage med, hvad han selv oplevede på banen og ellers flette ind i det spirende projekt, kvindelandsholdet har gang i.

- Forhåbentlig kan jeg bidrage med erfaringer fra min egen karriere – også på landsholdet. Ellers vil jeg prøve at skubbe på i den retning som Klavs og Søren Herskind i forvejen har skabt og sørge for at skabe et rum til præstationer for de piger her, som i forvejen er utroligt dygtige. Og kan jeg hjælpe dem med at blive endnu dygtigere, så er min rolle udfyldt, siger Lars Jørgensen.

Første test med den nye assisterende landstræner med ombord er EM-kvalifikationskampen mod Slovenien onsdag aften.

Lars Jørgensen ser frem til at arbejde med kvindelandsholdet, som han kalder en 'spændende gruppe'. Video: TV 2 SPORT