Håndbold

Odense taber appelsag - er ude af pokalturneringen

Aarhus United er klar til kvartfinalen i pokalturneringen, efter Odense Håndbold er blevet taberdømt.

Odense Håndbold er blevet smidt ud af pokalturneringen for at have en ulovlig spiller på holdkortet.

Det står klart, efter Håndboldens Appelinstans tirsdag har stadfæstet dommen fra Disciplinærinstansen. Dermed har Odense Håndbold ikke fået medhold i deres appel.

Så selvom Jan Pytlicks tropper slog Aarhus United i pokalkampen den 30. august, er det nu Aarhus United, der er klar til kvartfinalen i turneringen.

Udover taberdømmelsen skal Odense Håndbold også betale en bøde på 5000 kroner samt et retsgebyr på 6789 kroner.

Manglende spilleberettigelse

Årsagen til Odense Håndbolds udelukkelse skyldes nyindkøbet Mie Højlund. Hun kom i sommerpausen til klubben fra Randers, men har været skadet i de første måneder.

Derfor havde hun ikke udsigt til at skulle spille pokalkampen. Alligevel kom hendes navn ved et uheld til at fremgå på Odenses holdkort. Det problematiske er, at hun ikke var spilleberettiget på grund af, at papirarbejdet ikke var nået at komme i orden mellem Randers og DHF.

Håndboldens Appelinstans henviser til Ligareglementets paragraf 11, stk. 2, hvor der står, at en klub bliver taberdømt og får en bøde for brug af ulovlig spiller.

Odense Håndbold havde desuden mulighed for at pointere over for kampens officials efterfølgende, at der var blevet lavet en fejl på holdkortet. Heller ikke dette var blevet gjort.

Aarhus United spiller pokalkvartfinalen på hjemmebane mod Viborg HK den 24. oktober.