Håndbold

Højlund er tilbage efter skade – nu drømmer hun om VM

Odense-bagspilleren er så småt ved at være tilbage fra en skade. Hun kæmper en indædt kamp for at blive klar til VM i december.

Efter en kedelig sæsonstart har Mie Højlund endelig fået debut for Odense Håndbold.

Onsdag aften fik Højlund cirka ti minutter på banen, da Odense slog TTH Holstebro på udebane med 28-19. Bagspilleren er stadig er hæmmet i sit spil, men hun er alligevel begyndt at se frem mod det kommende VM i december.

Er der nogen som helst chance for, at du kan spille et VM om to måneder?

- Det er meget svært svare på lige nu. Jeg krydser alt, hvad der kan krydes – men jeg kan kun genoptræne så meget, som jeg kan. Så må jeg se, hvad det fører til, siger Mie Højlund til TV 2 SPORT.

- VM fylder rigtigt meget. Det er en motivationsfaktor uden lige, og det er selvfølgelig det, jeg kæmper for.

Mie Højlund skiftede til Odense inden denne sæson, hvor hun har døjet med smerter i sin skudarm.

De to seneste år er hun blevet kåret til årets talent i dansk håndbold, og Odense-træner Jan Pytlick var naturligvis glad for at se hende i kamp for første gang. Men:

- Jeg ville gerne have haft, at hun spillede noget mere. Men nu er hun i gang, og det er rigtigt fint, siger Pytlick, der tvivler lidt på, om Højlund kan nå at blive klar til VM.

- Det ved jeg ikke. Det vil jeg måske sætte spørgsmålstegn ved, om hun kan. Men det må vi se over den næste periode.

For et år siden var Mie Højlund udtaget til EM. Hun meldte dog afbud til slutrunden, fordi hun skulle lave et studieretningsprojekt på handelsskolen.

I sommer blev Højlund student, og derfor ser det ud til, at det kun er en skade, der kan få Højlund til at melde fra igen.