Håndbold

Ungarsk legende stopper på landsholdet

László Nagy stopper på Ungarns landshold, som han har været en del af i halvdelen af sit liv. Ungarn og Danmark mødes ved EM i januar.

László Nagy har skudt sit sidste mål på det ungarske landshold.

På et pressemøde har den 36-årige spiller fortalt, at han ikke kommer til at spille flere kampe på det ungarske landshold. Og det er der faktisk en simpel årsag til, fortæller han.

- Problemet på højreback er blevet løst, hvor Gábor Ancsin og Zsolt Balogh har vist sig frem, siger László Nagy og fortæller, at der altså ikke længere er brug for hans ekspertise. 

- Jeg vil gerne takke alle trænerne på landsholdet for det gode samarbejde. Der er en masse minder, erfaringer og venskaber, som jeg kan tage med herfra.

László Nagy har spillet 199 kampe på landsholdet, og han har scoret 728 mål. Han er blevet kåret til årets håndboldspiller i Ungarn fire gange.

Vi er selvfølgelig ikke glade for det, da landsholdet mister en fantastisk spiller, men vi respekterer hans beslutning

Máté Kocsis, formand i det ungarske håndboldforbund

Derfor ærgrer det ungarske håndboldforbund sig også, da László Nagy i mange år har været lig med ungarsk håndbold.

- Vi er selvfølgelig ikke glade for det, da landsholdet mister en fantastisk spiller, men vi respekterer hans beslutning. Han har brugt halvdelen af sit liv på landsholdet, siger Máté Kocsis, formand i det ungarske håndboldforbund.

- Vi vil gerne arrangere en god afslutning, og det planlægger vi nu, siger formanden, som ligeledes fortæller, at de vil finde en plads til Nagy omkring landsholdet.

Nagy, som er kaptajn på klubholdet Telekom Veszprem, blev skadet i søndagens kamp i Champions League mod THW Kiel. 

Det kom efterfølgende frem, at han har brækket tommelfingeren og vil være ude i fire-seks uger.

Nagys landsholdsstop er måske en lille hjælp til Danmark, idet Danmark og Ungarn spiller EM-premiere mod hinanden den 13. januar. Uden Nagy er Ungarn i hvert fald en stor profil fattigere.