Håndbold

Officielt: Stortalent forlader også BSV

Bjerringbro-Silkeborg skal have to nye keepere til næste sæson. Sebastian Frandsen er i forhandlinger med TTH Holstebro.

Artiklen er opdateret klokken 13:40, efter det er blevet officielt, at Frandsen forlader BSV.

En større keeper-kabale er i gang med at blive lagt i herrernes håndboldliga. 

Selv om det endnu ikke er officielt bekræftet, er det en kendsgerning, at Bjerringbro-Silkeborgs Søren Rasmussen til næste sæson skifter til Ribe-Esbjerg, som TV 2 SPORT fortalte mandag. Og han er ikke den eneste keeper i den danske liga, der skal have nyt arbejde næste sommer.

Han er heller ikke den eneste keeper, der forlader Bjerringbro-Silkeborg. 

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger siger også stortalentet Sebastian Frandsen farvel til den midtjyske storklub efter denne sæson, og det har klubben onsdag eftermiddag bekræftet i en pressemeddelelse.

– Jeg har valgt at starte forfra igen og finde et nyt sted med nogle nye udfordringer. Jeg skal et sted hen, hvor jeg sætter lidt mere fokus på mig selv og på min egen udvikling. Den satte jeg måske ikke helt i højsædet, da jeg valgte Bjerringbro-Silkeborg, fortæller Sebastian Frandsen om årsagerne til sit klubskifte i pressemeddelelsen.

Hos Bjerringbro-Silkeborg vurderer cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen også, at det er bedst, at klubben og Sebastian Frandsen går hver til sit efter sæsonen. 

– Både Sebastian Frandsen og vi havde store forventninger til samarbejdet, men det er ikke gået helt, som begge parter havde håbet på. Derfor er vi blevet enige om, at det er bedst, at han står i en anden klub, siger Bredsdorff-Larsen i pressemeddelelsen.

Tæt på TTH Holstebro

Ifølge kilder med indsigt i keeper-kabalen er Sebastian Frandsen i forhandlinger med TTH Holstebro, der leder efter en afløser for norske Torbjørn Bergerud, som TTH allerede har solgt til Flensburg-Handewitt fra næste sommer.

I Holstebro vil direktør John Mikkelsen dog ikke bekræfte forhandlingerne med BSV-keeperen. 

- Mig bekendt har Sebastian Frandsen kontrakt med BSV også i næste sæson, og vi koncentrerer os om keepere, der er ledige til sommer. Jeg har faktisk lige været i Sverige for at kigge på blandt andet en målvogter, siger John Mikkelsen - uden dog at ville forholde sig direkte til spørgsmålet, om klubben forhandler med Sebastian Frandsen. 

Sebastian Frandsen tiltrådte på en treårig kontrakt, da han i 2016 skiftede fra Ribe-Esbjerg til Bjerringbro-Silkeborg. Det er uvist, om den 23-årige målmand - der i en ung alder sagde nej til selveste Barcelona - har en klausul i sin kontrakt, der giver ham mulighed for at forlade BSV allerede til sommer, om han er blevet købt ud af kontrakten, eller parterne er blevet enige om at skilles. 

Sebastian Frandsen er lige nu ude med en knæskade og forventes først tilbage på banen for BSV efter nytår. Han har været plaget af flere skader i sin tid hos sidste sæsons DM-bronzevindere.

Selv om begge keepere altså forlader BSV efter sæsonen, er midtjyderne ikke helt på bar bund med at finde målvogtere til næste sæson. Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er klubben tæt på en aftale, der sender Mors-Thys Kasper Larsen - som tidligere har spillet for BSV - tilbage til midtjyderne fra næste sæson. 

Også i Skjern er en keeper på vej ud. Som TV 2 SPORT fortalte mandag, er vestjyderne tæt på at sælge serbiske Tibor Ivanisevic til en klub i den tyske bundesliga.