Håndbold

Odense Håndbold appellerer pokal-exit endnu engang

Jan Pytlick og Odense Håndbold fortsætter kampen for at blive i pokalturneringen. Yilmaz Polat / Scanpix Denmark

Odense er blevet smidt ud af pokalturneringen for at stille op med en ulovlig spiller. Nu appelleres dommen til landets højeste appelmyndighed.

Odense Håndbold fortsætter kampen for at blive i pokalturneringen, selvom klubben to gange er dømt ude for at have en ulovlig spiller på holdkortet.

Klubben blev i første omgang smidt ud af turneringen af DHF, og efter en stadfæstelse af dommen ved Håndboldens Appelinstans har Odense appelleret kendelsen for anden gang. Nu skal den højeste myndighed i Danmark kigge på sagen.

- Odense Handball Club A/S har efter nøje overvejelse valgt at appellere kendelsen fra Håndboldens Appelinstans i den såkaldte Aarhus-sag til Dansk Idrætsforbunds Appelinstans, skriver Odense i en pressemeddelelse.

Sagen tager udgangspunkt i 1/8-finalen i pokalturneringen, hvor Odense besejrede Aarhus United. Odense blev senere taberdømt, fordi Mie Højlund var skrevet på holdkortet og sad på bænken under kampen.

Hendes spillerlicens var endnu ikke gået i orden efter skiftet fra Randers, og derfor måtte hun ikke være en del af holdet, selvom hun var skadet og slet ikke kom på banen.

- Odense Håndbold vælger at appellere til DIF, da man fortsat mener, at straffen og konsekvensen heraf står helt ude af proportioner med almindelig praksis og reglementets overordnede principper, skriver Odense Håndbold.

TV 2 SPORT har været i kontakt med bestyrelsesformand i klubben, Jørn Bonnesen, der ikke ønsker konkretisere appellen til DIF.

Hvis dommen stadfæstes endnu en gang, så har Odense mulighed for at appellere til den internationale sportsdomstol CAS.

Ifølge Håndboldens Appelinstans er Aarhus United videre til kvartfinalen i pokalturneringen, hvor Viborg HK venter den 24. oktober. DIFs appelinstans oplyser til TV 2 SPORT, at man er opmærksom på den kommende pokalkamp. Det er dog ikke muligt at fastsætte en dato for en forventet afgørelse.