Håndbold

Her er 12 af de varmeste transferemner i dameligaen

Hollandske Estavana Polman har kontraktudløb i Team Esbjerg til sommer. TV 2 SPORT / TV 2 SPORT

Få overblikket over nogle af de profiler, som klubberne i damernes håndboldliga kæmper om frem mod næste sæson

Se Aarhus United - Ajax København direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 19.

Det er ikke kun i herrernes håndboldliga, at der lige nu er kamp om underskrifterne fra de bedste spillere. 

Også i dameligaen er der gang i kontraktforhandlinger rundt om i klubberne i mødelokaler og på kontorer, hvor den almindelige håndboldfan ikke får lov at være med.

Derfor har TV 2 SPORT nederst i denne artikel samlet 12 bud på nogle af de varmeste transfernavne lige nu i HTH Go Ligaen, hvor klubberne for længst - selv om vi kun er seks spillerunder inde i den nye sæson - er begyndt at planlægge sæsonen 2018/2019. 

Deciderede overgangssummer er en sjældenhed i en sportsgren, hvor mange klubber kæmper for at klare sig uden overtræk på kontoen. Derfor sker næsten alle klubskifter, når en spiller enten har kontraktløb eller har en klausul i sin kontrakt, der gør, at vedkommende kan komme ud af en aftale før tid. 

Der findes - desværre - ikke nogen database, hvor vi kan slå op, hvilke spillere der har hvilke klausuler i deres kontrakter. Til gengæld er det som regel offentligt, hvor lange kontrakter klubber og spillere har med hinanden. 

Her er 12 af de mest interessante profiler, som har kontraktudløb efter denne sæson. Du kan klikke på hver enkelt spiller og læse mere om hendes situation. 

12 varme transferemner i dameligaen

Estavana Polman

Estavana Polman

Estavana Polman

Den flyvende hollænder fra vestkysten behøver ingen nærmere introduktion. 

Estavana Polman har været en af ligaens største stjerner i flere sæsoner og har de seneste to år kun forlænget sin aftale med Team Esbjerg med én sæson ad gangen. 

Spørgsmålet er, om det er nu, den hollandske playmaker skal videre til en af de allerstørste klubber i Europa? Eller kan fødslen af datteren Jesslyn i juni gøre, at Team Esbjerg kan overtale Polman - og fodboldkæresten Rafael van der Vaart i FC Midtjylland - til at blive endnu et år i Danmark?

Foto: TV 2 SPORT / TV 2 SPORT

Fie Woller

Fie Woller

Fie Woller

Den danske landsholdsfløj har til sommer kontraktudløb i sin tyske klub Bietigheim, som hun skiftede til fra FCM efter EM-slutrunden i 2015. 

Flere danske ligaklubber leder efter venstrefløje til den kommende sæson, og her vil Woller utvivlsomt være et emne - hvis hun vel og mærke ønsker at vende hjem til Danmark. 

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Stine Skogrand

Stine Skogrand

Stine Skogrand

Norske Stine Skogrand spillede en flot sidste sæson i Silkeborg-Voel, men meget tyder på, at hun skal videre til sommer. 

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er det så godt som sikkert, at Skogrand forlader Silkeborg efter sæsonen for at skifte til en større klub - og gerne én, der spiller Champions League. 

Både FCM og Team Esbjerg bliver nævnt som bejlere, men vestjyderne er de største favoritter til at overtage nordmanden, efter det ikke lykkedes Esbjerg at finde en ny højre back op til denne sæson - og klubben til sidst måtte overtale Ida Bjørndalen til at droppe sit planlagte karrierestop og tage en sæson mere. 

Foto: Scanpix

Annette Jensen

Annette Jensen

Annette Jensen

TTH-playmakeren Annette Jensen er kommet med omkring det danske landshold i sin tid i Holstebro, men klubben har skåret ned på dameholdet de seneste sæsoner, og intet tyder på, at holdet i nær fremtid skal kæmpe med om medaljer. Spørgsmålet er, om landsholdsplaymakeren vil blive i klubben alligevel, eller om hun søger væk til sommer?

Team Esbjerg har ifølge TV 2 SPORT's oplysninger flere gange forsøgt at købe Annette Jensen ud af hendes kontrakt i TTH og kunne være et godt bud på en ny klub, hvis landsholdsplaymakeren vælger at forlade Holstebro.

Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

Louise Burgaard

Louise Burgaard

Louise Burgaard

Louise Burgaard forlængede i november sin kontrakt med FCM, men kun for én sæson, så landsholdsbackens fremtid efter næste sommer er fortsat uvis. 

FCM vil så vidt vides gerne beholde Burgaard, der kom til Ikast-klubben fra Viborg i 2015. Men andre klubber kan komme i spil, hvis FCM eller Burgaard vælger at sige tak for denne gang. 

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Johanna Westberg

Johanna Westberg

Johanna Westberg

Johanna Westberg har fået en flot start på den nye sæson i Nykøbing Falster med 47 mål i de første seks ligakampe. 

Til sommer kan hun frit forlade mestrene og skifte til andre klubber, hvis NFH-ledelsen ikke inden da får svenskerens signatur på en ny aftale. 

Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

Rikke Iversen

Rikke Iversen

Rikke Iversen

Rikke Iversen er endnu en af profilerne i Silkeborg-Voel, der har kontraktudløb til sommer. 

Hun er med i perifien af landsholdet og var senest med mod Island i EM-kvalifikationen. Det er uvist, om hun ønsker at forlænge med Silkeborg-Voel. 

Foto: Scanpix

Linn Blohm

Linn Blohm

Linn Blohm

Lykkelige omstændigheder holder Linn Blohm væk fra banen i FCM i resten af sæsonen, og måske kommer den svenske stregspiller slet ikke i kamp mere for midtjyderne. 

I hvert fald udløber hendes kontrakt til sommer, og den svenske landsholdsspiller har før tiltrukket sig opmærksomhed fra udlandet. 

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Pauline Bøgelund

Pauline Bøgelund

Pauline Bøgelund

Pauline Bøgelund er siden sit skifte fra FCM til TTH Holstebro sidste år blevet en tilbagevendende figur på det danske landshold - dog i en ny rolle som højre fløj under landstræner Klavs Bruun Jørgensen. 

Til sommer udløber Bøgelunds kontrakt i TTH, og hun kan skifte klub, hvis hun ønsker det.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

Lærke Nolsøe

Lærke Nolsøe

Lærke Nolsøe

Lærke Nolsøe kom til Nykøbing Falster fra TTH Holstebro sidste år og bliver nævnt som en mulig fremtidens spiller på venstre fløj på landsholdet, hvis hun fortsætter udviklingen. 

Om det bliver i NFH eller andre steder, er indtil videre uvist. Venstrefløjens aftale med de danske mestre udløber til sommer. 

 

Foto: Scanpix

Ulrika Toft Hansen

Ulrika Toft Hansen

Ulrika Toft Hansen

Ulrika Toft Hansen er med i en af de mest interessante transferhistorier i denne sæson, men hun spiller ikke hovedrollen. Det gør derimod hendes mand. 

Svenskeren er gift med den danske landsholdsspiller Henrik Toft Hansen, som måske/måske ikke forlader tyske Flensburg-Handewitt og tager imod et af de tilbud, han har fra danske klubber. 

Hans valg får utvivlsomt også indflydelse på hendes - og omvendt - og derfor er det uvist, om Ulrika Toft Hansen bliver i Team Esbjerg eller tager på klubjagt med sin mand. 

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Sofie Bæk Andersen

Sofie Bæk Andersen

Sofie Bæk Andersen

Sofie Bæk Andersen er endnu en profil hos Silkeborg-Voel, der har kontraktudløb til sommer. 

Den 23-årige playmakeren har spillet i Silkeborg siden 2015, hvor hun kom fra Skive fH. Det er uvist, om hun ønsker at blive i klubben eller vil søge videre. 

Foto: Scanpix