Håndbold

Kontrakt-klausuler smadrer ligaens førerhold efter sæsonen

Lige nu præsterer GOG på topniveau og fører ligaen, men en lille håndfuld af klubbens profiler forsvinder efter denne sæson.

Gøran Søgard Johannesen, Magnus Jøndal, Henrik Jakobsen og Mark Strandgaard er fire navne fra den startopstilling, som har spillet GOG op på en aktuel førsteplads i 888ligaen. Men snart er de væk.

For nok går det fantastisk i Gudme, hvor direktør Kasper Jørgensen de seneste år har stablet et ungt og aldeles slagkraftigt mandskab på benene. Men den succes har en pris. Europæiske storklubber har fået øje på klubbens spillere.

Hvis jeg ikke havde accepteret dem, havde vi formentlig slet ikke haft de spillere på vores hold i dag

Kasper Jørgensen, direktør i GOG

Derfor er holdet, der lige nu topper den danske liga, allerede ved at blive skilt fra hinanden. De kontrakter, der egentlig ikke udløber efter sæsonen, kan nemlig alligevel ikke holde de fire profiler på Sydfyn.

- Det er jeg ærgerlig over, for vi har noget spillermateriale, som vi tror rigtig meget på. Og vi havde håbet at holde på det her hold et par år endnu, siger direktøren Jørgensen.

- Så det er jo ærgerligt at miste de spillere, men omvendt er vi heller ikke interesseret i at holde på dem, hvis de gerne vil videre.

Udenlandske storklubber lokker

Kasper Jørgensen har altså ingen interesse i at holde på spillere mod deres vilje. Naturligvis. Men om han så ville, kunne han heller ikke holde på dem. Profilerne har nemlig indskrevet klausuler i deres kontrakter, som gør, at de kan forlade GOG efter denne sæson.

- Det er noget, mine spillere gerne ville have ind i kontrakterne, og det gør jo tingene lidt mere kortsigtet, siger Kasper Jørgensen.

- Jeg var dem selvfølgelig hellere foruden (klausulerne, red.), men det er jo en forhandling, og hvis jeg ikke havde accepteret dem, havde vi formentlig slet ikke haft de spillere på vores hold i dag.

Mark Strandgaard er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger tæt på et skifte til Aalborg Håndbold, hvor han skal afløse Patrick Wiesmach, der sætter kurs mod Bundesligaen.

De tre nordmænd, Søgard, Jøndal og Jakobsen, forlader, som SportFyn tidligere har skrevet, alle den danske liga. Det bekræfter TV 2 SPORTs kilder. Og her er det lige præcis klausuler, som sikrer retten til et skifte til en udenlandsk klub, der bliver udnyttet.

Både Jøndal og Søgard tager til tyske Flensburg-Handewitt, mens Henrik Jakobsen fortsætter karrieren i franske Toulouse.

Nye profiler skal rekrutteres

Dermed skal GOG-direktøren efter eget udsagn ud og finde nye profiler til playmaker-, venstre fløj- og stregpositionen. Muligvis også på højre fløj. Og det er egentlig en irriterende opgave at skulle tale om det, nu hvor holdet præsterer fantastisk og fører den danske liga.

- Det er mega svært, og det er da irriterende, at vi skal tale om, at holdet er ved at falde fra hinanden til den kommende sæson, når nu vi fører ligaen nu og her. Kig nu på, hvad vi leverer lige nu, siger Kasper Jørgensen.

Han kan dog som direktør glæde sig over, at han og klubben sender et stærkt signal til kommende GOG-spillere, når klubbens profiler tager næste karriereskridt ud i det store Europa.

- For det første viser det jo, at vi har rekrutteret nogle rigtig gode spillere, og så viser det også, at GOG er et fremragende springbræt til at komme videre i karrieren.

Kan du mærke, at det hjælper dig, når du skal rekruttere deres afløsere?

- Ja, det kan jeg tydeligt mærke nu. De dygtige spillere, som har store ambitioner, de vil gerne være i GOG.

Kasper Jørgensen har altså allerede næste års puslespil fremme på skrivebordet, selvom denne sæson kun lige er begyndt.

Tilføjelse: Direktøren oplyser i øvrigt, at der trods alt falder et ikke oplyst beløb af til GOG, når ovennævnte klausuler tages i brug. Det giver altså fynboerne lidt kapital til jagten på afløserne.

Om Kasper Jørgensen kan lokke med Europa Cup, når han skal skrive kontrakter med nye spillere, får vi en del af svaret på allerede i aften, når hans hold spiller pokalkvartfinale mod Århus Håndbold. Vinderen af Santander Cup er nemlig sikret en plads i næste års EHF Cup.

Se med direkte fra Santander Cuppen på TV 2 SPORT allerede fra klokken 18:00, hvor Ribe-Esbjerg tager imod Tønder. Senere gælder det GOG mod Århus.