Håndbold

Landsholdsstjerne slap med skrækken - men ude på ubestemt tid

Landsholdets playmaker Rasmus Lauge slipper for operation, efter at han landede hårdt ned på skulderen i pokalkamp onsdag.

Rasmus Lauge og Flensburg-Handewitt blev onsdag slået ud af den tyske pokalturnering, og for at gøre ondt værre måtte klubbens danske topscorer udgå kort før pausen.

Lauge brød igennem Füchse Berlins forsvar og scorede, men i faldet efter sit kast landede han hårdt ned på sin højre skulder og vred sig i smerte.

Klubbens direktør Dierk Schmäschke udtalte efter kampen, at det ikke så godt ud, men den værste frygt blev skrinlagt efter en lang række undersøgelser torsdag.

- Undersøgelserne har vist et meget svær kvæstelse på Rasmus' skulder, som dog ikke kræver operation. Fordi han har store smerter, har vi givet ham smertestillende og må nu være tålmodige, siger holdets læge Dr. Torsten Ahnsel til klubbens hjemmeside.

Han tør ikke gisne om, hvornår Lauge er klar igen, fordi de er nødt til at se på det "dag for dag".

Rasmus Lauge er udtaget til det danske landshold, der mandag samles forud for Golden League-stævnet i Danmark. Landstræner Nikolaj Jacobsen har dog ikke afskrevet ham endnu trods skaden.

- Jeg har været i kontakt med Rasmus både i aftes og i dag, men der er ikke noget, der ligger fast endnu. Han har nogle dage nu her, og Flensburg spiller på søndag. Efter den kamp tager vi en beslutning om, om han er nødt til at melde afbud, siger Jacobsen til TV 2 SPORT.

I forhold til EM-slutrunden i januar mener landstræneren ikke, der overhovedet er noget at frygte i forhold til skaden.

Lauge har været en af Flensburg-Handewitts støreste profiler i sæsonen, hvor han er klubbens topscorer med hele 65 mål i 9 kampe.

I onsdagens kamp, som den nordtyske klub tabte med 26-29 til Füchse Berlin, havde han scoret fire ud af holdet 13 mål, før han altså måtte forlade banen.

- Jeg er meget lettet og glad på Lauges og holdets vegne, fordi han ikke er så alvorligt skadet, som vi frygtede i går. Han er en vigtig playmaker for os, siger træner Maik Machulla.