Håndbold

Den mest vindende landsholdsspiller stopper i rødt og hvidt

Højrebacken Kasper Søndergaard har spillet sin sidste landskamp. Det oplyser DHF i en pressemeddelelse. Beslutningen er truffet tre måneder før EM.

Kasper Søndergaard, den mest vindende landsholdsspiller, har valgt at indstille sin landsholdskarriere med øjeblikkelig virkning. 

Det oplyser DHF i en pressemeddelelse, hvor Søndergaard udtaler:

- Jeg har altid sat en stor ære i at spille for Danmark, men jeg har også tidligere holdt en pause fra landsholdet, fordi jeg altid har sat familien før alt andet. Nu er jeg nået til et punkt, hvor jeg ikke længere kan få rollen som landsholdsspiller til at gå op med klubkarrieren og familielivet.

- Samtidig har jeg også mere ondt i min krop, end jeg plejer, og det bliver hårdere og hårdere at stå op om morgen. Da jeg stadig rigtig gerne vil spille håndbold er landsholdet desværre der, hvor det er muligt skære fra.

36-årige Kasper Søndergaard spiller til daglig i Skjern, der i denne sæson er med i Champions League. Det giver et tætpakket rejseprogram, hvilket er en dårlig kombination med en presset håndboldkrop.

Beslutningen om at stoppe på landsholdet kommer mindre end tre måneder før EM i Kroatien. 

Stoppede også i 2015

Det er anden gang, Kasper Søndergaard stopper på landsholdet. Tilbage i 2015 var årsagen også, at han ville bruge mere tid med sin familie.

Efter at have fulgt EM 2016 fra stuen begyndte Søndergaard at fortryde, at han havde lagt landsholdstrøjen på hylden. Det var simpelthen for sjovt og for hyggeligt at være en del af landsholdet, og derfor kom han tilbage i nationaldragen og var med til at vinde OL 2016. 

- Jeg vil altid huske tilbage på landsholdet som det, der har givet mig de største oplevelser i min karriere, og jeg trækker mig tilbage med stor ydmyghed og stolthed over det, jeg har opnået i rødt og hvidt.

Kasper Søndergaard nåede at spille 184 landskampe, hvor det blev til 395 scoringer. Med en OL-guldmedalje, to EM-titler, to gange VM-sølv, en EM-sølvmedalje og en VM-bronzemedalje er han den mest vindende landsholdsspiller. 

Landstræneren ærgrer sig

Landstræner Nikolaj Jakobsen viser forståelse for beslutningen, selvom han i starten af året bad spillerne om at beslutte, om de ville være til rådighed på landsholdet i de næste to år. 

- Det er rigtig ærgerligt, at Kasper ikke længere kan få tingene til at gå op. Han har været en rigtig vigtig spiller for Danmark gennem mange år. Når det er sagt, så er der bare ting, der er vigtigere end håndbold, og familien skal altid komme i første række. Det er fuldt forståeligt, at han efter mange års tro tjeneste er nødt til at prioritere familien over landsholdet, siger landstræneren i en pressemeddelelse. 

Kasper Søndergaard var udtaget til Golden League, som spilles i slutningen af oktober.