VM håndbold

Landsholdsfløj overdynget med kanel efter pokalsejr

FC Midtjylland-fløjen Anne Mette Pedersen vil formentlig aldrig glemme sin 25 års fødselsdag.

Der er stor forskel på at fylde 25 år i Jylland og resten af Danmark.

Det måtte FC Midtjyllands Anne Mette Pedersen sande, da hun onsdag aften var til pokalkvartfinale i Silkeborg på sin fødselsdag.

Landsholdsspilleren døjer med en skade og var ikke en del af holdet på banen, som slog Silkeborg-Voel med 24-22 og kvalificerede sig til Final 4.

Men efter kampen fik hun i den grad at mærke, hun var en del af fællesskabet.

Da der var blevet skrålet sejrssang i omklædningsrummet, blev hun hevet med udenfor Jysk Arena af sine holdkammerater.

I en halvcirkel sprøjtede de først vand på hende. Derefter blev der kastet en masse kanel på hende. Som der oftest er kutyme for at fejre det kvarte århundrede i Jylland.

Til sidst blev der sædvanen tro sunget fødselsdagssang for hende.

Anne Mette Pedersens holdkammerater hos FC Midtjylland holdt sig ikke tilbage, da højrefløjen skulle have kanel.

Højrefløjen erkender, at hun måske var sluppet billigere, hvis hun var blevet i København Håndbold, som hun skiftede væk fra inden sæsonen.

- Hvis jeg var blevet i København, var der forhåbninger om ikke at få det, men jeg synes, at man skal gøre det. Men det gør fandeme ondt, sagde Anne Mette Pedersen kort efter hendes krop var blevet overdynget i kanel.

Anne Mette Pedersen rykkede som 16-årig op på førsteholdet i FC Midtjylland, inden hun fire år senere forlod klubben og skiftede til København Håndbold. Før denne sæson vendte hun så tilbage til sin ungdomsklub på en treårig aftale.